5 Haziran 2014

PIRASALI OMLET




Kış sebzelerine veda ettiğimiz şu günlerde
son bir kez daha pırasayı
omlet şeklinde tüketip
artık veda edelim.
Kimi severek yer kimi ağzına sürmez. Ama
pırasayı değişik şekilde tariflere kattığımız zaman
sevilen bir lezzet olur derim ben
İşte bunlardan biri 
pazarda daha varsa denemenizi 
tavsiye ederim.yada gelecek seneye kaldınız.
İşte pırasalı omlet tarifimiz.



MALZEMELER:

Yarım kilo pırasa (inçe) 
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet domates
3 adet yumurta
Tuz-karabiber
Zeytinyağ(sızma)

YAPILIŞI:

Pırasalar küçük doğranır.
Tavada kapağı kapalı zeytinyağ ile kavrulur.
İçine soğan küp doğranır.
Patates rendelenir,kavrulmaya devam edilir.
Domateste küp doğranır.
Tuz karabiber arzuya göre ilave edilir.
Tüm malzemeler yumuşak bir şekilde piştikten sonra
3 yumurta çırpılır üzerine dökülür.
Yumurtalarla pişen pırasalar sıcak sıcak servise hazırdır.
Soğutmadan yenilir , afiyet sağlık olsun.  

8 yorum:

  1. Canim eline saglik bayilirim pirasali omlete :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetli bir omlet oluyor pırasayı sevenler için ,çok teşekkürler

      Sil
  2. Nefis görünüyor ellerinize sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Pırasanın her çeşidini çok severim canımm eline sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırasanın bu halinide seveceksiniz çok teşekkürler

      Sil
  4. Artık kış - yaz kalmadı her sebze her zaman bulunuyor. Pırasa da pek gitmeyenlerden. :) Ben çok sevmem ama omleti ilginç olabilir. Mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz mevsimler artık değişti sebzelerde değişti ama ben eski kafalıyım biraz yazın yaz sebzesi kışın kış sebzesi dışında almıyorum sera sebze almam zamanında tüketmekten yanayım bu nedenle blogda da buna dikkat etmeye çalışıyorum.Pırasayı sevmeyenlere bu tarif sevdirecektir diyorum.çok teşekkürler

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz