MALZEMELER
ALT TABANI İÇİN :
2 paket burçak bisküvi
2 çorba kaşığı süt
50 gr tereyağ (2 çorba kaşığı)
CİZ KEK İÇİN:
2 paket labne peyniri (küçük)
2 kahve fincanı pudra şekeri
4 yumurta
50 gr krema
bir tutam tuz
SOS İÇİN:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1,5 çorba kaşık nişasta
yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Burçak bisküvileri ez içine tereyağı erit karıştır.
Kalıbın altını yağla ve karışımı kaşıkla bastırarak yay
Buzluğa kaldır.
Şimdi sıra orta kısmı yapmasına geldi.
Yumurtaları sarılarını ve beyazlarını ayır.
Önce beyazları cam kasede bir tutam tuzla kar oluncaya kadar çırp.
Sarıları pudra şekeriyle çırp.
İçine kremayı labneyi ilave et ve çırpmaya devam et.
Yumurta aklarını bu karışıma yavaşça kat ve kaşıkla karıştır.
İki karışımı bu aşamadan sonra mikser kullanmadan kaşıkla yavaş yavaş birbirine yedir.
Dolaptan alt tabanı çıkar karışımı üzerine dök.
160 derecede fırında yaklaşık 45 dakika üzeri pembe oluncaya kadar pişir.
Sıra üzerinin sosunda portakal suyunu ve suyu bir tencerede kaynat, içine şekeri ilave et.Nişastayı bir kasede su ile sulandır ve kaynayan sudan azar azar ılıştır.Şimdi tamamen nişastayı kaynayan suyun içine azar azar dök ve karıştırmaya devam et.
Koyu pelte kıvam olacak ,eğer çok katı olursa az su ile açın.
Pişen sosu kekin üzerine dökmeden önce ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve üzerine dökün.Üç karışım üst üste buluştuktan sonra dolapta ya 1 gün yada 6 saat kadar bekletin.
Ben kalıp olarak kare borcam kullandım,siz kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz.İkisi de oluyor.Sos için de arzuya göre değişik meyveler kullanılıyor .
Afiyet sağlık olsun.
Büyük oğluş çok seviyor bunu, ama hiç yapmadım, belki bir gün onunla yaparız bu tarifi:-)
YanıtlaSil