Hazır baklavalık yufkadan harika
bir tatlı çeşidi
bir tane yedikten sonra
sonuna kadar yemek
isteyeceksiniz
işte tatlımız
tarifi ve birde videoyla
destekledik
MALZEMELER
1 su bardağı tahin
2-3 kaşık pekmez
1 kase dövülmüş ceviz
1 kase toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
Baklavalık hazır yufka
YAPILIŞI
Tahin-pekmez ve sıvıyağ ile karıştırılır.
Baklavalık yufkadan bir tane alınır tezgaha serilir.
Üzerine tahin-yağ karışımı kaşıkla dökülüp fırça ile her yerine sürülür.
Üzerine üç-dört kaşık toz şeker ve ceviz serpilir.
Bir kat daha baklavalık yufka alınıp aynı işlem tekrarlanır.
Ucundan başlanıp rulo yapılır ve iki parmak kalınlığında kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
- Burada püf noktası tatlının pişme süresi çok kısa olduğundan fırının sürekli kontrol edilmesidir.Üzeri hafif renk almaya başladığında aniden kararmadan fırından çıkarılmalıdır.
Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Şerbeti olmadığından çok hafif bir tatlı
Afiyet sağlık olsun
Geçen baklavalık yufka ne durdu evde. Ne yapsam ne yapsam karar verememiştim. Bunu deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Evde varsa hemen deneyim derim çok teşekkürler
Silbayılırım ben buna. ellerine sağlık. diyetteyim yapamıyorum canım da çok istiyor. sanırım kendime ödül vermeliyim.
YanıtlaSilBence iyi bir ödül olur insan arada böyle şeyleri yemelik i vücut unutmasın çok teşekkürler
SilKuru baklavayı çok severim üstelik bu tahinli yani lezzeti katmerlenmiş,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilBaklava değince şöyle şerbetli tarifler geliyor bu son derece hafif bir tatlı deneyin derim ben çok teşekkürler
Sil