27 Ekim 2014

TAHİNLİ KURU BAKLAVA


Hazır baklavalık yufkadan harika
bir tatlı çeşidi
bir tane yedikten sonra
sonuna kadar yemek 
isteyeceksiniz 
 işte tatlımız
tarifi ve birde videoyla
destekledik




MALZEMELER

1 su bardağı tahin
2-3 kaşık pekmez
1 kase dövülmüş ceviz
1 kase toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
Baklavalık hazır yufka

YAPILIŞI

Tahin-pekmez ve sıvıyağ ile karıştırılır.
Baklavalık yufkadan bir tane alınır tezgaha serilir.
Üzerine tahin-yağ karışımı kaşıkla dökülüp fırça ile her yerine sürülür.
Üzerine  üç-dört kaşık toz şeker ve ceviz serpilir.
Bir kat daha baklavalık yufka alınıp aynı işlem tekrarlanır.
Ucundan başlanıp rulo yapılır ve iki parmak kalınlığında kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
-   Burada püf noktası tatlının pişme süresi çok kısa olduğundan fırının sürekli kontrol edilmesidir.Üzeri hafif renk almaya başladığında aniden kararmadan fırından çıkarılmalıdır.
Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.
Şerbeti olmadığından çok hafif bir tatlı 
Afiyet sağlık olsun




6 yorum:

  1. Geçen baklavalık yufka ne durdu evde. Ne yapsam ne yapsam karar verememiştim. Bunu deneyeceğim.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde varsa hemen deneyim derim çok teşekkürler

      Sil
  2. bayılırım ben buna. ellerine sağlık. diyetteyim yapamıyorum canım da çok istiyor. sanırım kendime ödül vermeliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi bir ödül olur insan arada böyle şeyleri yemelik i vücut unutmasın çok teşekkürler

      Sil
  3. Kuru baklavayı çok severim üstelik bu tahinli yani lezzeti katmerlenmiş,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava değince şöyle şerbetli tarifler geliyor bu son derece hafif bir tatlı deneyin derim ben çok teşekkürler

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz