MALZEMELER,
4-5 adet kalın pırasa
1 büyük baş kuru soğan
100-150 gr kıymayarım su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kısırlık bulgur
1' er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5-6 dal maydanoz ve dereotu
tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Kalın pırasalarımızı 3-4 parmak kalınlığında kesip haşlayalım.
Haşlanan parçaları,üstden bıcakla bir kesik atalım(aşağa kadar kesmeyin) uzun parçalar yapalım.
Uzun pırasa parçalarına hazırladığımız dolma içinden alıp rulo olarak saralım
Tencereye dizelim ve üzerine nar ekşisi gezdirelim.
Sıvı yağı ve suyunu da ilave ettikten sonra pişirmeye başlayalım.
Suyunu çektikçe koyabiliriz fazla sulu olmaması için.
Diğer dolma tariflerine buradan bakabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun
Ne güzel görünüyor,ellerine sağlık kardelen ablacım:) sevgiler
YanıtlaSilGüzel görünsün diye çok uğraştım bu resim çekme de çok zorlanıyorum,tam açıyı bulmak baya zor
Silpırasanın her halini severim ama dolması bi başka güzel oluyor,eline sağlık canım..
YanıtlaSilBende senede 3-4 yaparım tabi zahmetli olmasından dolayı .yemeyi daha kolayıma gelir.
Silellerıne saglık nefis görünüyor,bern hiç yapmadım ama senın bu güzel lezzetleri görünce mutlaka yapmalıyım.
YanıtlaSilDenemek lazım arada değişik yemekleri ,insan yapa yapa da pratik oluyor
Silablacïm mis mis ald kuzun
YanıtlaSilellerine ve o güzel yüregine salïlk.
bende denemek istiyorum,pırasayı severim dolmasıda güzel görünüyor,eline sağlık canım.
SilPırasayı sevenler için daha kolay olur sarmasında sabır için,şimdiden afiyet olsun
SilAyşeçiğim çok teşekkürler yorumun için ,kuzu aldı gene mamaları
Silmutlaka yapıcam harika görünüyor... eline sağlık canım
YanıtlaSilGörüntü için çok uğraştım Arzu hanım sarmaya o kadar değil.size güzel görünsün diye resimleri ne şekil çekeçeğim diye ,teşekkürler
SilTadini öyle merak ediyorum bu lezzetin,her gördügümde mutlaka yapmaliyim diyorum sonra da unutuyorum:))) Birgün mutlaka....
YanıtlaSilEllerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun...
Dolma çeşitlerini seviyorsanız tadı güzel bana göre ben severek sararım ve evçek yeriz ,yapın muhakkak
Silİlk defa duyuyorum böyle bir dolma denemek isterim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilPırasa soğangillerden olduğu için hep yemeği düşünülür ama dolma olmaya çok müsahittir güzel bir lezzet olur deneyin.
Sililk defa gödüm bu dolmayı. Ellerine sağlık
YanıtlaSilHer sebzenin dolması oluyor bende şaşıyorum bu çeşitliliğe
Silhep pişerken içi boşalacak korkusuyla cesaret edememişimdir
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
İçi boşalmıyor bana güvenin resimde görüldüğü gibi ,yanlıs pırasaları bir lokmalık sarmak en güzeli bölünmeye gelmiyor
SilOooo çok zahmetli olmalı :)
YanıtlaSil