MALZEMELER
- İri 4 ila 5 kuru soğan
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı şehriye
- Yeteri kadar su (5-6 su bardağı)
- Tuz,karabiber (yarım çay kaşığı)
- Soğanlar küp doğranır,tencerede sıvıyağda az kavrulur.
- Yarım çay bardağı su ilave edilir,ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirilir.(arasıra karıştırın)
- Suyunu ilave edin,kaynayan suya şehriyeyi salın.
- Şehriye pişince azar azar sütünü ilave edin,bir kaç taşım kaynatın.
- Tuz ve karabiberini ilave edin ,servise hazır
- Afiyet olsun
- Soğanı çiğ tüketemeyen migrenli hastalara,grip olanlara birebir olan bu çorba yapımı kolay ve sağlık deposudur.Püf noktası soğanları yumuşak pişirip sütü kestirmeden azar azar ilave etmektir.
mis misss.. olmuş ellerinize sağlık sevgilerle...:)
YanıtlaSilbir o kadar da lezzetlidir.ablam migren hastası olduğu için soğan yiyemez ve çok özlem duyar işte bu zamanlarda yaptığımız bir çorbadır bol soğanlı oluşundan da antibiyotik deposudur.teşşekkürler Arzu hanım
YanıtlaSil