Sayfalar

14 Ocak 2013

PIRASA DOLMASI



MALZEMELER,

4-5 adet kalın pırasa
1 büyük baş kuru soğan
100-150 gr kıyma
yarım su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kısırlık bulgur
1' er çorba kaşığı domates ve biber salçası
5-6 dal maydanoz ve dereotu
tuz ve karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Kalın pırasalarımızı 3-4  parmak kalınlığında kesip haşlayalım.
Haşlanan parçaları,üstden bıcakla bir kesik atalım(aşağa kadar kesmeyin) uzun parçalar yapalım.
Uzun pırasa parçalarına hazırladığımız dolma içinden alıp rulo olarak saralım
Tencereye dizelim ve üzerine nar ekşisi gezdirelim.
Sıvı yağı ve suyunu da ilave ettikten sonra pişirmeye başlayalım.
Suyunu çektikçe koyabiliriz fazla sulu olmaması için.
Diğer dolma tariflerine buradan bakabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun















21 yorum:

  1. Ne güzel görünüyor,ellerine sağlık kardelen ablacım:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görünsün diye çok uğraştım bu resim çekme de çok zorlanıyorum,tam açıyı bulmak baya zor

      Sil
  2. pırasanın her halini severim ama dolması bi başka güzel oluyor,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende senede 3-4 yaparım tabi zahmetli olmasından dolayı .yemeyi daha kolayıma gelir.

      Sil
  3. ellerıne saglık nefis görünüyor,bern hiç yapmadım ama senın bu güzel lezzetleri görünce mutlaka yapmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemek lazım arada değişik yemekleri ,insan yapa yapa da pratik oluyor

      Sil
  4. ablacïm mis mis ald kuzun
    ellerine ve o güzel yüregine salïlk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende denemek istiyorum,pırasayı severim dolmasıda güzel görünüyor,eline sağlık canım.

      Sil
    2. Pırasayı sevenler için daha kolay olur sarmasında sabır için,şimdiden afiyet olsun

      Sil
    3. Ayşeçiğim çok teşekkürler yorumun için ,kuzu aldı gene mamaları

      Sil
  5. mutlaka yapıcam harika görünüyor... eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü için çok uğraştım Arzu hanım sarmaya o kadar değil.size güzel görünsün diye resimleri ne şekil çekeçeğim diye ,teşekkürler

      Sil
  6. Tadini öyle merak ediyorum bu lezzetin,her gördügümde mutlaka yapmaliyim diyorum sonra da unutuyorum:))) Birgün mutlaka....
    Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolma çeşitlerini seviyorsanız tadı güzel bana göre ben severek sararım ve evçek yeriz ,yapın muhakkak

      Sil
  7. İlk defa duyuyorum böyle bir dolma denemek isterim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırasa soğangillerden olduğu için hep yemeği düşünülür ama dolma olmaya çok müsahittir güzel bir lezzet olur deneyin.

      Sil
  8. ilk defa gödüm bu dolmayı. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sebzenin dolması oluyor bende şaşıyorum bu çeşitliliğe

      Sil
  9. hep pişerken içi boşalacak korkusuyla cesaret edememişimdir
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçi boşalmıyor bana güvenin resimde görüldüğü gibi ,yanlıs pırasaları bir lokmalık sarmak en güzeli bölünmeye gelmiyor

      Sil
  10. Oooo çok zahmetli olmalı :)

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz