30 Aralık 2012

EVDE LAHMACUN



Evde lahmacun partisine ne dersiniz ?
Tabi ki kimse hayır diyemez.
Bir telefonla evinize getirirler, ya da gider yersiniz.
Ama gönül rahatlığıyla yiyemezsiniz.
Neden mi?
İçinde ne var?
Kıyması ne kıyma?
Acaba yapan elini yıkadı mı?
Soğanı doğrayan ,maydanozu kıyan,
Falan filan..... 
Bu böyle uzar gider.En iyisi mi kalkın bir hamur yoğurun.
Birde iç hazırlayın,kendiniz yapın şu lahmacunu da gönlünüz rahat rahat yiyin.
Hemde iki değişik şekilde pişirin
İster fırında, ister 
teflon tencerede.
Haydi şimdi yapım aşamasına geçelim.

MALZEMELER:

1 Bardak ılık süt
yarım bardak ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
1 kahve kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-5 damla sirke
alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ:

250 gr kıyma
Büyük bir baş kuru soğan
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası acıda olabilir
domates ve biber (kış olduğu için, yazdan yapılan menemenlik sos kullanın)
tuz,karabiber
sıvı yağ

YAPILIŞI

Hamuru karmak için ılık sütün ve suyun içine mayayı tuzu,şekeri,sirkeyi atalım.
Un koyarak özlü bir hamur yapalım.
Tencerenizin ve tepsinizin boyutunu düşünerek bezeler yapın.
Bezelerin altına az un serpip yarım saat dinlenmeye bırakın
Diğer taraftan içini hazırlayalım.
Kıymanın içine bir baş soğanı ince doğrayın.
Salçaları ve menemenlik sosu katın,eğer o yoksa domates biber küçük doğrayın.
Tuz,karabiber ve istenirse acı biber atın.
Yağ gezdirin ve elle mınçıklayın,domatesin suyu harcınızı cıvık yapacaktır.
Katı olursa az su katın ve cıvık olsun.
Şimdi gelelim bezeleri açmaya ,tepsinize göre mantı hamuru inceliğinde açın
Açtığınız yufkayı tepsiye yayın ve sıvı yağla üzerini yağlayın.
Harcınızdan alın ve üzerine elinizle her yere yayarak sürün.
Tepsiyi fırına verin.üzeri pişene kadar kızartın.
Teflon tencerede yapacaksanız,yufkayı bu sefer tencereye yayın.
Üzerini yağlayın ve harcı elinizle her yere düzgün sürün.
Kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
Cam kabak olursa piştiğini rahatla görebilirsiniz
Üzeri pişene kadar kızartın.
İçinize sine sine afiyetle yiyin. 
Afiyet bal şeker olsun








Bir taraf pişerken bir taraf yenmeye başlamış haberim yok.








20 yorum:

  1. hep niyete giriyorum yapmaya ,vaktimi bir yerlerde kayıp aslında,ellerine sağılık canım,nefisssss..

    HÜZÜNLÜ KIVILCIM TİTRİYOR KALPLERDE
    2012 YILIN GÖTÜRDÜKLERİ İLE
    GÜLÜMSEMEMİZ ASLA DÜŞMESİN YÜZÜMÜZDEN
    SADECE MUTLULUK 2013 GETİRSİN HEPİMİZE
    ARKADAŞLAR......................................................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım Mazesim mutlu yıllar

      Sil
  2. Tarıf super

    ben de peynırlısını yapıcam:))

    nefıs olacak emınım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Öyküçüğüm ben deneyeçeğim peynirlisini senden kopye çekerim sen yap canım benim mutlu yıllar

      Sil
  3. Kardelencim doğru valla dışarda heryerde yenilmiyor lahmacun.Ev yapımı gibisi varmı,eline sağlık canım mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dışarıda ne yesem evde mide rahatsızlığı geçiririm.kullanılan yağdan olsa gerek ,en iyisi ev ortamında lahmacun doğru yol bu.sanada mutlu yıllar canım

      Sil
  4. Sevgili Sezgin,
    Çok nefis görünüyor eline sağlık canım arkadaşım.Ev lahmacununu çok severim bende evde yaparım teflon tavada pişiriyorum.Sağlıklı,mutlu yıllar.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım iki seçeneğide sundum evdekiler bundan sonra sanırım teflon seçeneğini tercih edeçekler sanada mutlu yıllar canım

      Sil
  5. benimde yayınlanmayı bekliyorlar epeyce süredir,fırsat bulursam inşallah...
    kesinlikle hamileyken bir lokantada yemiştim en son(8-9 yıl önce oda son oldu,açken değilde doyunca tiksinmiştim lokantadan) o zamandan beri evde yapıyorum.Teflon tencere veya pizzamatikte pişiriyorum.
    Sizin lahmacunda süper görünüyor. Elleriniz dert görmesin..
    Hamuruna sirke koymamıştım hiç birde öyle deneyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim,pizzamatik de kolay bir yöntem sanırım.Hamura sirke koymak acma acısından kolaylık sağlar mutlu yıllar canım bu arada

      Sil
  6. Bayilirim Lahmacuna!!! Olsada yesemmmmm. Afiyet olsun. Saglikli ve mutlu yillar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle canı çekenleri görünce çok üzülüyorum yaaa keşke yidirebilsem mutlu yıllar canım

      Sil
  7. Bende cok severim , evde de ne guzel olmus deneyip yapmak lazim , emeklrine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok rahat ettim böyle kimseye minnet etmeden lahmacun sofrada deneyin derim. çok teşekkürlercanım iyi yıllar bu arada

      Sil
  8. Evde lahmacun yapmayı çok istedim ama bir türlü cesaret edemedim.Sizin lahmacun bana yol gösterici olacak =) Gayet güzel ve lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık... (Küçük bir soru:Teflon tava ile fırında pişen lahmacunun tadı arasında çok fark oluyor mu öncelikle hangisini tavsiye edersiniz?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence hemen deneyin çok sağlıklı bir şeyler yediğinizden emin olmanın verdiği mutluluk da cabası, teflonda yapılan daha kıtır oluyor ,tepside yumuşak pişiyor tercih sizin yumuşak seven fırını tercih etsin .ama kıtır seven teflonu.ben sanırım teflonda yapaçağım bundan sonra ev halkı öyle istediler

      Sil
  9. çok süper yaa su an canım lahmacun cekti inanı n ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım keşke yiyebilsen blogdan alıp:))) teşekkürler yorumunuza iyi yıllar

      Sil
  10. Selamlar , ben de evde yapmayı istiyordum sizin tarifinizi deneyeceğim , ellerinize sağlık.Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden de selam,hiç vakit kaybetmeyin derim .Ben geçen hafta yapmıştım sanırım bu haftada lahmacun partisi yapılacak.Parti diyorum evde bu tür değişik menüler partiye dönüşür bizde ,aynı şeyi size de diliyorum teşekkürler yorum için

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz