19 Haziran 2012

PUĞAÇA

       
       MALZEMELER
  • 1 Yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • galeta unu
  • içi için peynir,maydanoz
  • alabildiği kadar un
      YAPILIŞI
  1. Malzemeler bir kapta yumuşak bir kıvamda karılır.Dolapta yarım saat demlendirmeye bırakılır.
  2. Puğaçanın  içine konulmak üzere peynir ve maydanoz karıştırılır
  3. Hamur küçük parçalar halinde alınır iç malzeme konulur elde yuvarlandıktan sonra galeta ununa önlü arkalı batırılır
  4. Tepsiye dizilir ve 180 derecede pişirilir 
  5. Pembeleşince çıkarılır,afiyetle yenilir
  6. Afiyet bal şeker olsun






6 yorum:

  1. Kardelen galeta ununa bulanarak yapılanı hiç denemedim. eminim güzel olavaktır galet aunumu Eminim güzel olacaktır onunla bir deneyeyeyim bakalım. Eline sağlık poğaça her daim yenen en güzel hamur işidir bence.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Son zamanlarda dikkat ediyorum, galeta unu birçok hamur işine giriyor. Bence yakışıyorda. Hem görünüş olarak, hem de kıtırlı bir lezzet veriyor. Sizin puaçalarını da çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu pogacayi kuzenimin esi yapar ve bende cok severek yerim ama kendim hic denemedim..Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. şükrançığım acil misafirler için hemen yapılan tarif denemeni tavsiye ederim benden de kocaman sevgiler sana

    YanıtlaSil
  5. ilhan bey evet dediğiniz gibi galeta unu köfte yaparken kullanırdık şimdilerde her yere girdi pratik de hemen bulayı veriyorsunuz kıtır kıtır yapıyor yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. dostbahçesi hemen deneyin derim çocukların çok hoşuna gidiyor arada bizde onlarla beraber kıtır kıtır otlanıyoruz elleriniz dert görmesin sevgiler

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz