13 Haziran 2012

MANTI MAKARNA



    Mantı yapmak isteyipte zamanım yok diyenlere ilginç bir tarif


MALZEMELER:
Fiyonk makarna
100 gr kadar kıyma
2 baş kuru soğan
tuz
sıvıyağ
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı yoğurt
domates salçası ve biber salçası
kuru nane

YAPILIŞI:
          Soğan küp doğranır tencereye konulur
Kıyma ilave edilir az su ile elle mıncıklanır
Üzerine makarnayı haşlanacak su konulur
Su kaynadıktan sonra makarna ilave edilir(kişi sayısına göre miktar ayarlanır)
Tuz,karabiber ve birazda sıvıyağ konulur.
Makarnanın suyu çektirilir(suyu süzülmez)
 Pişince servis tabağına alınır biraz soğutulur
         Sarımsaklı yoğurt üzerine salça ile yapılmış sos  dökülür
Nane ile süslenir afiyetle yenilir.
(pratik olma acısından mantı malzemelerinin hepsini
suda haşlayarak yapılan bir makarna tarifidir
yengemden aldığım bu tarifi kendi koyduğu adla yayınlıyorum  

10 yorum:

  1. PİŞİRME BİÇİMİ OLDUKÇA FARKLIYMIŞ,ELLERİNİZE SAĞLIK MANTININ HER HALİNİ SEVERİM,HELEDE PRATİKSE:)

    YanıtlaSil
  2. dedim ya tembel mantısı, üniversite öğrençileri için idael bir tarif,hanımlarda ne yapsam dediğinde imdadına yetişen bir tarif

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım mantıya düşkun olanlar için güzel bir taif

    YanıtlaSil
  4. biz makarnacı bir aile olarak değişik tarif geliştirdik tavsiye ederim zeymuran hanım

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM...
    HAYIRLI KANDİLLER...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler Ayşeçiğim seninde kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık hem pratik hem lezzetli:)

    YanıtlaSil
  8. mantıyı sevenlere hemen yapaçağı bir tarif sevil hanım yapın seveceksiniz

    YanıtlaSil
  9. Selamlar arkadaşım görünüşüyle sunumuyla pek hoş gözüküyo mantı makarnan ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler safiye hanım yorum için bu gerçekten tembellikten oluşan bir tarifdi ama öğrençilerin ve bekar yaşayanların çok işine yarıyor.

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz