21 Nisan 2012

YARMA ÇORBASI

MALZEMELER

  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 4-5 çorba kaşığı torba yoğurdu
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir çorba kaşığı tepeleme un
  • Bir çorba kaşığı tereyağ,2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Kuru nane
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Çok besleyici olan yarma çorbası pek çok yöreye aittir.Bende bildiğim kadarıyla tarif edeçeğim.Aşurelik buğday akşamdan sıcak su ile ıslatılır.Nohut da aynı şekilde akşamdan ıslatmak lazım.
  2. Nohut ağza yumuşak gelecek şekilde haşlanır
  3. Buğday ve nohut bir tencerede bol su ile haşlanmaya devam eder.(Tencerenin kapağı aralık bırakılmalı taşabilir)Yumuşak bir kıvam olmalı.
  4. Bir kapta yoğurt , yumurta sarısı,un karıştırılır.
  5. Kaynayan nohut ve buğday karışımından azar azar alınıp yoğurda eklenir ,alıştırma yöntemiyle karışım ılıştırılır.
  6. Bütün malzemeler artık buluşmaya hazırdır.Yoğurt karışımı buğday karışımının içine yavaşça dökülür.
  7. Kaşıkla biraz karıştırın tuz ilave edilir, bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.(Tuzu en son atılmalı yoğurt kesilmesin diye)
  8. Üzeri için tereyağ ,sıvıyağ ve naneyi bir kapta kızdırıp kattıktan sonra servise hazırdır.
  9. Bu çorba yazın soğuk.kışın sıcak içilir.
  10. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika bir çorba olmuş kardelen hanım..:))

    YanıtlaSil
  2. Kışın en güzel içeçeği çorbadır.sıcacık insanın içini ısıtır.Hele böyle besleyici olması daha güzel. yorumunuz için teşekkürler Arzu hanım

    YanıtlaSil
  3. Ay cok severim bu corbayi,ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun seher hanım

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz