30 Nisan 2012

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK







 MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 çorba kaşığı kuru maya
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
tuz
un aldığı kadar
2 çorba kaşığı sirke
İÇ MALZEMESİ
Haşhaş yarım kilo(çekilmiş)
1 su bardağı iri ceviz içi
3-4 kaşık tereyağ-yarım su bardağı sıvıyağ
şeker
üzeri için yumurta sarısı
YAPILIŞI
Ilık sütün içine maya,1 çay kaşığı tuz ve şeker konulup kabartılmaya bırakılır.Büyükçe bir leğenin içine 2 kiloya yakın elenmiş un,1 çorba kaşığı tuz ve ılık su,sirke ile kabaran mayayla yumuşak hamur yoğrulur.Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.Yaklaşık 1 saat mayalandırılır.
Diğer yanda çekilmiş haşhaşın içine 1su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı şeker konulur yumuşak bir kıvam elde edilir.
Mayalanan hamur 3 veya 4 bölünür.Bir parça alınır mermer tezgaha az yağ dökülür ve hamur yağlanmış tezgahta elle uzun açılır.Bir kapta erimiş tereyağ ve sıvı yağa elimizi batırıp açma işlemi devam edilir.
Açılan parçanın üzerine önce haşhaşlı karışım bolca yedirilir. Üzerine ceviz serpilir.Rulo yapılıp kare parçalar kesilip tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Tepside de yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakılır,
190 derecede pişirilir.
Afiyet olsun
NOT:Bu tarifin  haşhaşlısını komşumuz Hatice teyze yapardı.Annemde cevizlisini.Ben iki tarifi birleştirdim Haşhaşlı cevizli çörek yaptım.




13 yorum:

  1. sezginciğim ne güzel görünüyor bunlar böyle haşhaşı bu tarifte çok severim aslında şimdi sende görünce epeydir yapmadığımı hatırladım ama bu sıralar kızlar ve benim mutlaka dşiyet yapmamız gerek yeğenimin düğünü var ayrıca ben kortizonlu ilaca başladığım için dikkati olmalıyım ama olmadı azıcık tadarım değil mi kocaman sevgiler.. hep burada kal olur mu? her zaman yorum yazamasamda bana huzur veren bir şeyler buluyorum burada..kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hımm olsada yesek ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun öncelikle Şükran hanım.Ah bu diyetler canımıza tak etti bir sihirli değnek olsada zayıflayı versek yada yesek yesek hiç şişmanlamasak.Bu çörekler benim çocukluğumdan kalma bir tarif. bugün 3 tepsi ablamın okulu için yaptım bütün okul taddı çok beğenmişler.Bende mutlu oldum tabiki keşke sizlerede ikram edebilsem sevgilerimle sağlıklı kalın

    YanıtlaSil
  4. sizede tatdırmak isterdim sonu garanti tarifler,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. elıne saglık mısler gıbı yapmıssın

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle çok güzel görünüyor denesem bir şeye benzetebilirmiyim acaba :(

    YanıtlaSil
  7. yorum için teşekkürler öykü hanım mis gibi kokar gerçekten

    YanıtlaSil
  8. Filiz hanım deneyin tabiki benzetirsiniz sizin gibi marifetli ellerde daha güzel olur.

    YanıtlaSil
  9. Selamlar arkadaşım ziyaretin ve yorumun için teşekkürler etkinlige katılmak istemişsiniz ve problem oldunu belirtmişsiniz ne gibi problem oldu anlamadım ama siz sadece benim mesaj kutumdaki safiyeile lınkimi kopyalayın gönderdiginiz tarifin üst veya alt kısmına yapıştırın yöresel etkinlige gönderdiginizi belirtin yeter bana bildirin tarifinizin hazır oldugunu ben gelir alırım tarifinizi. Çok sevinirim katılırsanız çok farklı tarifler geldi her yöreden sizin tariflerinizide paylaşmak beni mutlu eder takıldıgınız olursa yardımcı olurum hayırlı geceler sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. CANIM ABLACIM
    ELLERİNE SAĞLIK KAHVALTIMA ALDIM
    MMMM MİSSSS
    :)
    ARKADAŞIM BENİ ÖDÜLE LAYIK GÖRMÜŞŞŞ
    BENDE DOSTLARIMA DAĞITIYORUM
    BENDE ÖDÜLÜN VAR CANIM .....

    YanıtlaSil
  11. canım ben de ödülün var alırsan sevinirim sevgilerle:))

    YanıtlaSil
  12. offf olsada yesem
    güzel bir post olmuş eline sağlık
    ben de seni bloğuma davet etmek isterim

    www.gecekiyafeti.com

    YanıtlaSil
  13. ben bunu çok seviyorum. ilk fırsatta deneyeceğim tarifinizi. ellerinize sağlık. bu arada www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olup tariflerinizi paylaşarak Migroslarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz