18 Nisan 2012

EV AYNI,AZRAİL AYNI,GİDEN FARKLI

DİLARA'NIN ELİNDEN
Kapımız bir akşam vakti acı acı çalındı.Gelen alt kat komşumuz kiracımız Nilgün hanımın kocasıydı yüzü bembeyaz ve acı çökmüştü.Kelimeler sıkıntılı çıktı ağzından ne isteyeceğini bilemez halde ,ambulans nereden temin edebiliriz diyebildi.Şaşırdık afalladık cevap vermek ne zordu.Tabi 112 den dedik ama o uzun yola giden özel ambulans istiyormuş meğer.Daha detaylı düşününce şöförler cemiyetinin ambulansı aranıp ayarlandı.Nilgün hanımın görümcesi tedavi amaçlı yanındaydı Edirne'den gelmişti Ankara da tedavi görüyordu .Durumu iyiye girmediği için artık son saatlerinde memleketlerine götürmeye karar vermişlerdi.Aşağıya yardımcı olmak için evlerine indik annemle beraber.Ev kasvetliydi hasta hanımın oğlu 15 tatil karnesini almış annesine göstermeye gelmişti.Salonda televizyon seyrediyordu ,sadece salonun ışıkları acıktı diğer yerler karanlık kasvetli ölüm sessizliği çökmüştü.Yatak odasına girdiğimde gördüğüm manzara azrailin iş başında olduğuydu. Hasta kadının artık hiç dirençi kalmamış yorgun bedeni ve başında annesi azraile kaptırmamak üzere mücadele ediyordu .Bir odada yaşam kaybediyor salonda ise annesinin gideceğinden habersiz oğlu seyrettiği dizisinde keyif almaya çalışıyordu. Oğlan karnesini getirdikten sonra beraber annesiyle evlerine dönecekleri umudu içindeydi .Bu manzara bana çok dokunmuştu .Yaşam ve ölüm aynı evde farklı odalarda iş başındaydı.Sonunda azrail alacağını aldı ve yaşayan ları yola döktü .Edirne'ye doğru yola çıktılar önde ambulans arkada tek bir araba Nilgün hanım eşi ve hastanın oğlu. karanlığa doğru kayboldular.Etkilenmemek üzülmemek mümkün değildi günlerce görüntü gözümün önünden gitmedi.Nereden bilebilirdim ki bu olayın aynı evde bizim ailemizin başına geleceğini hemde iki kez.Nilgün hanım taşındıktan sonra o eve ablam oturdu aynı odada eşini,salonda da annemizi azraile kaptırdık.Üzüldüğüm gözümün önünden gitmeyen olayı bende yaşamış olmam empati ile düşünmeme gerek kalmamış senaryoda rol almıştık. Azrailin adı kanserdi.Azrailin kurbanı eniştemdi.Mekan aynıydı manzarada .Hasta mücadeleyi kaybetmiş etrafında kızı emekleyerek yatağının kenarında baba baba diyerek seslenmekteydi.Bir hasta bir evlat yine aynı karede farklı frekanslardaydı.Yaşam ve ölüm.Annem aynı evin salonundaydı mücadelesi o gece bitecek bizde yorgun gecede uyurken sabaha acı gerçeğe uyanacaktık.Yine aynı manzara tekrarlanacaktı.Biz halen aynı evde yaşam mücadelesine devam ediyoruz.Hiç oturmayız dediğimiz bu evde hayat sürüyoruz babasını yitiren Dilara ,annesini yitiren ben ve ablamla.Yaşamı ve ölümü barındıran  bu ev sadece sahiplerini değiştirmişti.Hayat yaşandıkça her süprize açıktır iyiyede kötüyede.Bu yıkılan hayatların altında kalmak çok zor ama genede başımızı kaldırmak zorundayız yıkıntılardan çocuklarımız için.İşte bu yüzden kendimize kardelen dedik Yağan kardan kafamız hep kalkmalı

8 yorum:

  1. sevgılı sezgın


    bu yolladıgım satırı
    kopyala yapman gerekıyor

    < img border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic" src="http://i36.tinypic.com/x3scxi.gif" />



    tasarım ı tıklıyorsuın,gadget ekle yaızyor ya onu tıklayıp
    ıcıne bu yoılladıgım satırı yapıstıryorsun sonra kaydet e basıyrsun ıstedıgın yere eklenıyor

    bu sefer olur umarım

    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  2. Adsız5/04/2013

    The device is certainly worth considering, even at the full retail price and with only a $200 discount
    on the contract, it might make sense to consider paying the full retail.
    The rival has been bundled with replaceable Li-ion battery of 1500 m - Ah with the music playback time about 60 hours and also
    video playback time about 8 hours. Like the Apple i - Pad Keyboard Dock listed above,
    the Logitech Android Keyboard has many tablet-friendly features.



    my web page :: samsung galaxy tab

    YanıtlaSil
  3. Adsız5/04/2013

    Suppose you created a group called Pals that included your best friends.

    This is another Wi-Fi solution to sending music
    over to speakers for Android users. We've already delivered our verdict as to what can be expected from the i - TV (or whatever it is called) and the Cupertino-based company will also need to navigate carefully because studios already have Hulu.

    Look at my page :: apple tv review

    YanıtlaSil
  4. Adsız5/07/2013

    how to put videos on ipad, how to convert dvd to ipad, dvd to ipad
    converter, Convert MKV to i - Pad. Up to 10% cash-back on Cisco security & surveillance. Nevertheless, if you are still willing to buy other refurbished Mac Book Pro other than those that are certified by Apple, then you are free to do so as long as you check the item well.

    my web page - macbook pro

    YanıtlaSil
  5. Adsız5/15/2013

    However, with a mobile phone, you will have to be acutely aware
    of your surroundings. A Smartphone is a mobile phone that runs
    complete operating system software, with PC-like functionality.
    However, they are less likely to say these tools helped them save money at a rate of 44 percent to 49 percent.


    Also visit my blog post: samsung s4

    YanıtlaSil
  6. Adsız5/25/2013

    However, there may be an opportunity to take AP courses at another school or online during the regular school day.
    5 hour battery life you aren't going to find anything that lasts longer on one charge and is still able to offer a full range of applications and net connectivity. To record an alarm image manually, security operator can use.

    My blog post ... samsung chromebook

    YanıtlaSil
  7. Adsız5/29/2013

    This will help you to alter the quantity of blur easily and allow camera make other critical decisions when you are shooting.
    Of course, choosing a camera body doesn't lock you into only using lenses by that manufacturer, as there are several good third-party lens makers producing quality lenses for both Canon and Nikon cameras. The portal has been packaged with all these lenses and is an effort towards making it a single stop shop for photographers looking for Nikon camera lenses.

    Also visit my blog post ... d7100

    YanıtlaSil
  8. Adsız6/01/2013

    It's a very interesting concept where you have to balance objects perfectly on the field which are provided to you. In contrast, the 5DIII exhibits no loss of fine detail at ISO 6400. While recording, you can also change the audio levels by using the touch wheel, so if the audio is riding a little too high, you can change on the fly.

    Also visit my blog ... canon mark 5d iii

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz