2 Şubat 2015

KIBRIS TATLISI VİŞNE SOSLU



Daha önce Kıbrıs tatlısını denemiş ve pek beğenmiştik
Buradan tık tık 
Vişne soslu da denemek isterseniz 
İşte Kıbrıs tatlısı vişne soslu 
MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu

MUHALLEBİSİ İÇİN

3  su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3-4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi

VİŞNE SOS
1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta

 ŞERBETİ İÇİN

1,5 su bardağı vişne suyu
1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Şerbeti önceden yapıp soğumaya bırakalım.
Burada vişneyi ben yazın buzluğa atmıştım siz denemek isterseniz hazır almalısınız.
Vişneyi kaynatıp içinden 1,5 su bardağı suyunu alın üzerine su ve şekeri ekleyin 10- 15 dakika kaynatın
Keki için yumurta ve şeker çırpılır.
İçine diğer malzemeler azar azar ilave edilir.
Yağlanmış kalıba dökülüp 170 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişen kek ılındıktan sonra hafif ılımış şerbet üzerine dökülüp şerbetin çekmesi beklenir.
Diğer taraftan muhallebi hazırlanır.
Şerbeti çeken keke dökülür.
Vişne sos için  vişne,şeker ve suyu tencereye konup bir taşım kaynatılır.
Nişasta bir kasede az su ile ezilir .(topak kalmasın)
Kaynayan vişne sudan azar azar nişastalı karışıma katılır ılıştırma yapılır.
Hepsi beraber bir taşım karıştırılarak pişirilir
Koyulaşan vişne sos artık Kıbrıs tatlısının üzerine dökülür ve buzdolabında konulur.
Soğuduktan sonra kesilir servis yapılır.
Afiyet sağlık olsun



2 yorum:

  1. Canim ellerine saglik olsun o tabagi soyle bir cekiveresim geldi onume harika gorunuyor afiyetler olsunn ..:)

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz