Kısır vazgeçilmez bir salata
her yöreye göre de değişiyor.
Kimi limon sıkıyor ekşi olsun diye
kimi nar ekşisi koyuyor.
Ben sadece size ,kuru soğan yemesi yasak olan bir migren hastasına
nasıl kısır yapabilirsiniz?
onun üzerinde durayım
diyorum.
MALZEMELER
1 Bardak kısırlık bulgur
1 büyük boy kuru soğan
Yarım çorba kaşığı biber salçası(acı)
Yarım çorba kaşığı domates salçası
3-4 adet taze soğan
5-6 dal maydanoz
2-3 adet küçük domates
Limon yada nar ekşisi
tuz-zeytinyağ
üzerini süslemek için turşu ve mısır taneleri
YAPILIŞI:
Bulgur çelik bir tencerede 1 bardak sıcak su ile ıslatılır,kapağı kapatılır.(Kabarıp şişmesi için)Diğer taraftan kuru soğan küp doğranır ve zeytinyağında pembe kavrulur.İşte bu migrenli hastanın yasak olan soğanı yağda öldürdükten sonra kısırı rahat yemesinin bir puf noktasıdır.Diğer yeşillikler yıkanıp doğranır.
Şişen bulgura sırasıyla kavrulan soğan ve salçalar katılır elle yoğrulur.
Yeşillikler ve tuz-baharatlar katılır ve ekşi olarak limon yada nar ekşisi damak tadına göre ilave edilir.
Üzerini turşu ve mısır taneleri ile süsledik mi servise hazırdır.
Çayın yanında kısır vazgeçilmezdir.
Afiyet sağlık olsun.
Elinize sağlık çok severim..
YanıtlaSilGünler için olmazsa olmazı bende çok seviyorum ,çok teşekkürler
SilMerhabalar.
YanıtlaSilEvet, her yörenin kısırı kendine özgüdür. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Sizin yaptığınız kısır da çok güzel görünüyor. Tadının ve lezzetinin de mutlaka görüntüsü kadar güzel olduğu tartışılmazdır.
Bu kısırı yemeğe gelen davetlilerin yaptıkları sohbetler, kısırı kısırlığından kurtarıyor ve çok eğlenceli ve hoşça geçirilen bir zamana dönüştürüyor.
Selam ve dualarımla.
Çok haklısınız kısır bahane sohbet vazgeçilmezi,çok teşekkürler
SilAblaların gülü nasılmış:)))
YanıtlaSilEline sağlık asla hayır diyemediğim lezzet:))))
Çok teşekkürler, Ayşeçiğim Allah'a çok şükür sorman büyük incelik herkese iyilikler
SilEllerinize sağlık, kısır nefis görünüyor.
YanıtlaSilKızımla en sevdiğimiz salatalardan birisidir, yapımı da kolay olduğu için sık sık yaparız.
Çok teşekkür ederim ,sevmeyen kimse çıkmaz çok sevilir ve bıkmadan yapılır.
SilEline sağlık canım bende kısırlarımda yıllardır soğanı kavurarak yaparım çok ta güzel oluyor.Ama soğanın çiğ olarak tüketildiğinde migreni tetiklediğni ilk defa duydum bu bilgi içinde çook teşekkür ederim sevgilerimle...
YanıtlaSilMigrende bazı yiyecekler vardır bunlardan biri soğandır yendiği zaman migren atağı başlayabilir ,işte bu yüzden bu gıdaların ya pişirilmesi lazımdır veya hiç yenmemesi gerekir ama nereye kadar.çareler tükenmez diye böyle çözümler getiriyorum ve bunu sizlerlede paylaşmak istiyorum.Çok teşekkürler
Sil