8 Kasım 2013

YAYLA ÇORBASI




Şöyle dumanı üstünde tüten 
üzerine naneli yağ yakılmış yayla çorbasını kim sevmez.
Eğer birde hava soğuk ise 
Yayla çorbasını biz hanımlar genelde artan 2-3 kaşık pirinç pilavını 
hemen yayla çorbasına dönüştürürüz
Ama pilav artmadıysa pirinci haşlamakla başlayalım 
işte yayla çorbası

MALZEMELER

Yarım su bardağı pirinç
1.5 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 bardak yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
10 su bardağı su et suyu karışık da olabilir

YAPILIŞI

Pirinç yıkanır ve suda haşlanır.
Yoğurt un ve yumurta çırpılır.
Bu karışım haşlanan pirinç suyundan azar azar alınıp alıştırma yapılarak ılıştırılır.
Kaynayan suya yavaşça ilave edilir,ateş kısılır.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra, en son tuzu ilave edilir ,altı kapatılır.
Kuru nane ve kırmızı biber yağda hafif yakılır ve çorbaya dökülür.
Sıcak sıcak servis yapılır 
Afiyet sağlık olsun 


10 yorum:

  1. ellerine sağlık...
    özellikle kışın çorbasız olmuyor. Oğlumun en sevdiği çorbadır, nam-ı diğer beyaz çorba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde çocuklar çok sever bu çorbayı,çok teşekkürler canım

      Sil
  2. Sonbahar gelince otomatik çorba mevsimide geliyor ,en sevdiğim çorbaların başında gelir , ellerine sağlık :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çorbasız sofra olmaz diyorum kışın en gereksinim duyduğum şeydir ,çok teşekkürler canım

      Sil
  3. mm mis gibi.ellerine sağlık ablacım.En sevdiğim çorbadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım seveni çokmuş çorbamın Maşallah

      Sil
  4. En sevdiğim kış çorbası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım yorum için benimde severek yaptığım çorbadır

      Sil
  5. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım ,sevgiyle yapılan herşey çok seviliyor

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz