20 Eylül 2013

KABAK YEMEĞİ



Kabağı herkes sevmez ,ama sebzeler içinde en lifli olanıdır.
Yani bağırsaklarımız en  çok sevdiği sebzedir.
İster sade pişirin ister pirinçli,isterseniz içine bulgur atın
mutlaka üzerine sarımsaklı yoğurtlu
vazgeçilmez bir yemek olur.





MALZEMELER

1 kilo kabak
2 adet iri kuru soğan
2-3 adet  sulu domates
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bulgur veya pirinç
yarım demek dereotu
tuz-baharat ve sıvıyağ

YAPILIŞI

Kuru soğan yağda kavrulur,içine domates ve kırmızı biberde doğranır.
Kabakların dışı kazınıp küp doğranır.
Hepsi beraber kavrularak pişmeye bırakılır.
Bulgur veya pirinç yıkanır ilave edilir.
Az su ilavesi ,tuz ve dereotu doğranır,yumuşayana kadar pişirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Pirinç yerine patateste koyabilirsiniz.
Afiyet sağlık olsun





9 yorum:

  1. Ben çok severim kabağı ama haklısın herkes sevmez:(
    Ellerine sağlık canım
    Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense bir kabak yemezlik var oysa ne güzel bir sebze ,çok teşekkürler canım

      Sil
  2. Biz çok severiz kabağı ve böyle yemeği çok pişer bizde, nefis olur, görüntü süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım sevenler çoğaldı

      Sil
  3. Eline sağlık canım Ben kabak yemeklerini çok severim Bu halide favorim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende böyle yoğurtlu olacak illa ,çok teşekkürler canım

      Sil
  4. Aslında nasılda güzel bir yemek ama hep bir yabana atarız kabağı :) misler gibi olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım, aynen böyle bazen ne pişirdin kabak mı denir

      Sil
  5. Çok teşekkürler canım Pembe

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz