Komşum taze soğan göndermiş ne yapacağım diye soğana bakıp durdum
Tazeçik cıtır cıtır yesek iyide mide kabul etmiyor
Sonrasın da bir yanma bir yanma
Tam bunları düşünürken blog arkadaşım Şulenin asyadan esintiler blogunda kaygana
tarifi vardı, hemen atladım ve denedim mis gibi oldu
İşte sizinle de paylaşıyorum ve yazın
yapılacaklar arasında kahvaltın yada çayın yanına süper bir menü
İşte kaygana
MALZEMELER
Bir bağ taze soğan
4 adet yumurta
tuz-baharatlar ve yağ
YAPILIŞI
Soğan küçük doğranır,yağda biraz öldürülür.
Diğer taraftan yumurta kırılır çırpılır ve soğanın üzerine dökülür,
Tuz ve baharatlar eklenir.
Ben çok az bir değişiklik yapıp bu soğanın içine az biraz dereotu ve maydanoz
ilave ettim,yumurtanın içine de çok az çökelek attım.
Tarifi hem klasik deneyin hemde değişiklikle deneyin ikisi de süper oluyor
Afiyet sağlık olsun
Kayganamıymış adı ben sık sık yaparım yumurtaya çok yakıştırırım taze soğanı. Elinize sağlık iyi akıl etmişsiniz.
YanıtlaSilYumurtanın girdiği yer hemen değişiyor lezzet olarak hele yazın menemen vazgeçilmez tadlar dan.bende bir blog arkadaş dan gördüm hemen yaptım güzel oldu adıda kayganaymış,çok teşekkürler yorum için
SilCanım ben mısır unuda eklerim Karadenize özgü harika bir lezzettir ellerine sağlıksevgiler...
YanıtlaSilCanım Deryaçığım bu önerini hemen değerlendireçeğim çünkü cayın yanına çok sevdik evcek hemen yaparım mısır unlu,çok teşekkürler yorum için canım öptüm
SilBende denemek istiyorum tarifi aldım müsadenle:) eline sağlık ablam nefis görünüyor...Sevgiler
YanıtlaSilTabiki deneyin canım farklı lezzetleri tadmak her zaman süper bir şeydir çok teşekkürler yorum için öptüm
Silafiyetler olsun,şifa olsun inşallah.beğenip yapmanız,ayrıca beni de çok mutlu etti.ellerinize sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım benim her tarifin merak ve ilgi ile izliyorum sen yap arkandan ben denerim farklı yöre lezzetlerine ilgim var zaten çok teşekkürler canım öptüm
SilCanim muthis olmus afiyetle soyle cay esliginde benim icinde ye nolur ellerine saglikkk
YanıtlaSilYemem mi canım tabiki yerim çay yanında olmazsa olmazı zaten çok teşekkürler canım
SilBende un eklerim içine öylede güzel oluyor,ellerine sağlık arkadaşım.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilBu fikride aklımın bir köşesine yazdım canım zaten sık yapmaya başladım bu tarifi dediğin gibide deneyeçeğim çok teşekkürler canım öptüm
Silellerine sagliiiik kardelenimm ! harika bir goruntu ! mutlaka yapicam emin ol :)) blogu biraktigini duydum bir anda sarsildim... sakin ha!!!!
YanıtlaSilblog dostlarimin gittigini dusunmek beni çok uzuyor inan!
Blogumu ülkenin ayakta olduğu bir dönemde biraz ara verdim canım yatışınca döneçeğim çok teşekkürler düşündüğün için öptüm canım
SilEllerine sağlık canım çok severim ben de .Sık sık yaparım kaygana şeklinde değil de yumurtalarını çırpmadan yaparım.Bu tarifini de deneyeceğim mutlaka .Sevgilerimle.
YanıtlaSilBirde öyle deneyeçeğim çok teşekkürler canım sevgiler benden de
SilVery good article. I certainly love this website. Keep writing!
YanıtlaSilLook at my weblog; voyance par téléphone
Hamilelik dönemlerimden iyi bilirim o taze soğandna midenin nasıl yandığını:(
YanıtlaSilOff ki off:(
Benimde denemek istediğim tariflerden biri..
Elleine sağlık canım:)
Çiğ yiyemeyenlere bir alternatif oldu denemenizi isterim çok teşekkürler
Silolsa da yesem:) Elerine sağlık
YanıtlaSilAaaa ben niye denemedım hiç.o kadar soganla acı olmuyor mu ? Mide yakmadı mi?.deneyeceğim en kısa sürede.
YanıtlaSilMide yakmıyor nedeni yağda hafif kavurduğunuz için pişmiş oluyor deneyin beğeneceksiniz.cok teşekkürler
SilBenide listeye aldığınız için çok teşekkürler bende çalışmalarınız da başarılar dilerim
YanıtlaSil