Blogumun birinci yıl için yapmış olduğum parfenin
tozu bile kalmadı.
Nasıl dolaptan çıkardım dilimlenmiş resimlerini çekmek için
anında yok oldu,-durun demeye kalmadan bitti.
Ertesi gün tekrar yaptım ve bir kareyi zor alabildim.
İşte elmalı parfe buradan yani Müge hanımın sitesinden
yararlandım.
İşte Elmalı parfe
MALZEMELER:
3 su bardağı elma rendesi
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı su
1 çay bardağı ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
8-10 kedi dili
YAPILIŞI:
Elma rendelenir,kararmaması için limon suyu,şeker ve mısır unuyla pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Süt krem şanti ile çırpılır,ceviz,limon kabuğu katılır.
Elma harcı soğuduktan sonra şantiyle karıştırılır.
Kalıma dökmeden önce altına strech serilir.
Harcın bir kısmını önce dökün,arasına süte batırılmış kedi dili koyun.
Kalan harcı da dökün ve dışarıda biraz durduktan sonra buzdolabında dondurun.
Bir gece bekleyen tatlımızı ters çevirin ve üzerine benmari usulü eritilmiş bitter
çikolata dökün.
Ben arasına portakal kabuğu şekerlemesi de ilave ettim.
Tarifi aldığım Müge hanımda kendinize göre tarifi yorumlayınız demiş.
Bende katılıyorum buna ve elmalı parfeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Afiyet sağlık olsun
Ablacim tekrar nice senelere
YanıtlaSileline saglik .
Çok teşekkür canım öptüm
Silne zamandır yapmıyordum,iyiki aklıma düşürdünüz, memleketten gelen
YanıtlaSilve artık buruşmaya yüz tutmuş elmalarımı değerlendiririm.
nice seneler blog dünyasında olursun inşallah ablacığım,ellerin dert görmesin.
Çok teşekkürler hemen dene bence seveçeksin hele çocuklar
SilEllerine sağlık gerçekten çok güzel görünüyor
YanıtlaSilallah yaptıklarımızı ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah sevgiler
İnşallah canım seninde ağzına sağlık duan dan ötürü öptüm
SilYeniden nice nice yıllara canım o kalan son dilimide ben aldım gittim bile haberin olsun .Çokk güzel olmuş ellerine sağlık sevgilerimle canımmmm
YanıtlaSilYemeyen pişman zaten al canım hepsini çok teşekkürler
SilBende tebrik ediyorum bloğunuzun yaş gününü. :) Parfeniz çok lezzetli görünüyor bu tarifi deneyeceğim inşaAllah ellerinize sağlık!
YanıtlaSilDene canım çok hafif bir tatlı çok teşekkürler canım öptüm
SilTekrar nice senelere ellerine sağlık.Bu arada son zamanlarda bloguna arada giremiyorum,kaldırıldı diye uyarı geliyor .Şimdide oldu 5 kez denedim hep aynı 6.denememden sonra açıldı sayfanız.Bu neden oluyor ki.Selamlar:)
YanıtlaSilUyardığın için sağolasın banada olmaya başladı demek geçen bende başka bir blog arkadaşımı uyardım ne oluyor böyle acaba,çok teşekkürler canım öptüm
SilEllerine saglik Karedelencigim. Nice seneler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım öptüm
SilUma boa delícia a se experimentar! Já estava com saudades! Beijinhos carinhosos.
YanıtlaSilNinaçığım çok teşekkürler öptüm canım
Silnefis görünüyor.ellerize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım öptüm
Silaaaa,krem şanti var ise bu tatlı kesin yapılmalı,küçük hanıma göre ayarlıyorum tatlıları ,ellerine sağılık canım,hem kolay ,hem lezzetli,sadece bu bekleme süresi ....zor gelir .
YanıtlaSilKüçük hanım kesin bayılır hemen yap,yarım gün kalsın dolapda senin ki, canım çok teşekkürler öptüm
SilMmmm nefis görünüyor tarif alındı mutlaka denenecek eline sağlık:)
YanıtlaSilNice nice senelere .Parfe seviyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Parfe sevenler denesin seveçekler bu tarifi çok teşekkür canım öptüm
SilÖncelikle nice mutlu yıllar ve bol paylaşımlar diliyorum canım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.İçindekilerden nefis bir lezzet olduğu belli oluyor.
Mutlaka deniycem.
Sevgiler...
Nice mutlu yıllar dilerim .Parfe öyle muhteşem gözüküyor ki elbette tek bir parça bile kalmaz...
YanıtlaSilEvet canım aynen öyle oldu çok teşekkürler öptüm
SilBoyle guzel parfe olurda kalirmi kalmaz tabiki..Nice tarif paylasimlarinda uzun senelere diyorum sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım öptüm kalmadığı yerde yeniledik tabi ki
SilHAYIRLI YILLAR GÜZEL PAYLAŞIMLAR
YanıtlaSilENFES GÖZÜKÜYOR
TABİKİDE KALMAZ KALIRMI BÖYLE BİR LEZZET
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
HAYIRLI AKŞAMLAR
Çok teşekkürler canım öptüm lezzetli olunca tabi ki kalmadı
Silyazın sıcağında kurtarıcı bir tat oluyor gerçekten nefis bir tatlı :) ellerine sağlık Kardelen abla
YanıtlaSilYazı bekleyemedik ama yazın daha sık yapılaçak bir tatlı çok teşekkürler canım öptüm
Silmerhabalar,her eve lazım bir blog bu.çok sevdim ...hemen takibe aldım:)Daha nice yıllara :)
YanıtlaSilsevgiler
Beni şımarttınız canım çok teşekkürler hep beraber uzun yıllara
SilMerhabalar sevgili Kardelen,iki haftadir ugrayamadim buralara,kusura bakma nolur,birinci yilini kutlama mesajim biraz gecikti,tekrar bende tebrik ediyorum ve nice yillara nice güzel paylasimlara diyorum,hep beraber buralarada yaslanicaz galiba,iyiki bu böyle,yoksa ben buralarda insansizliktan catlar ölürdüm herhalde!
YanıtlaSilElmali parfe yine hic rastlamadigim bir tarif,mutlaka denemek istiyorum,ellerinize saglik efendim,yeniden görüsebilmek ümidiyle hoscakalin!
Canım Serpil çiğim çocuklarla kolay mı tabiki bütün gününü ve enerjini alıyordur.Bu tarif yap dolaba at dondurma niyetine ikram olacak bir tarif çocuklarda çok seviyorlar,muhakkak yap derim çok teşekkürler canım öptüm
SilSezgin Hanım,
YanıtlaSilBlogunun yıldönümü sebebiyle tebrik ediyorum daha nice tariflere canım arkadaşım.Elmalı parfeye bayıldım ellerinize sağlık.Sevgiler.
Çok teşekkürler canım ,öptüm
SilBöyle nefis bir şey yaparsan kalmaz tabii :))
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
kalmadı bende şaşırdım, artık yenisini yapmaktan başka çare kalmadı canım çok teşekkürler
SilNefis bir görüntü canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilAblacım tam yaza uygun serin serin bir tarif olmuş :)
YanıtlaSilhem yap dondurucuya at misafir gelince çıkar gayet pratik ellerine sağlık :)
Aynen öyle uğurböçeğim benim aklımı okudun çok teşekkürler
Silböyle lezzetli bir tatlının kalabileceğini düşünmek bir hata bence, yemek için acele etmek gerek, yoksa elimizde çatalla kalırız...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGerçekten tam dediğiniz gibi canım çok teşekkürler öptüm
Sil