Kabak tatlısı kışın çok
sık yapılan bir tatlıdır.Kışın kaybedilen
enerjiyi kabak tatlısıyla doğal yoldan
geri koymanın en güzel yoludur bence.
Ziyan olmayan çekirdeğide E vitamini açısından ,önemlidir
Çok sık yediğimiz bir şeyi
ifade etmek için -kabak tadı verdin
denildiğini herkes bilir .
İşte bu sözden yola çıkarak dan,kabak tatlısını değişik açıdan bakalım vede yapalım istedim.
Daha önce yapıldı mı? bilmiyorum ama denemek açısından
yaptığım bir tarif ve beğenildiği için
sizinle de paylaşmak istedim.
Zira sizinle gizlimiz saklımız yok.
Küçük bir kabağın yarısı üzerinde denenen bir tatlı.
Ben kabağı soyup,doğradıktan
sonra şekerleyip bir gece bekletirim.
Amaç sulanmasıdır
Hiç su koymadan kendi suyu ile
kaynatırım.
Şimdi gelelim tarife
MALZEMELER:
Küçük bir kabağın yarısı
1,5 su bardağı seker
yarım su bardağı pekmez
6-7 adet kedi dili
2-3 kaşık tahin
üzeri için ceviz ve hindistançevizi
kendiliğinden sulanan kabak |
Küçük bir kabağın yarısını soyup,üzerine şekeri ekleyin ve mümkünse bir gece bekletin.
Eğer beklemek istemezseniz az su ilavesiyle kaynatmaya başlayın.
Geceden bekletmenin amacı kabağın sulanması kendi suyu ile pişmesidir.
Kabağı pişmeye yakın pekmezi de ilave edip yumuşaçık olana kadar pişirin.
Pişen kabağı soğumaya alın ve soğuduktan sonra suyunu bir kaba alın .
Kabağı çatalla ezin içine tahini ilave edip,karıştırın.
Servis yapacağınız tabağa kabağın yarısını 2 parmak kalınlığında yayın.
Diğer tarafa ayırdığınız kabağın suyuna kedi dilini batırıp biraz bekletin ,servis tabağında
ezilmiş kabağın üzerine tek sıra kedidilini sıralayın.
Üzerine kalan kabak ezmesini döküp,ceviz ve hindistanceviziyle süsleyin
Buzdolabında soğumaya bırakın
Soğuyan kabak tatlısını artık servis yapabilirsiniz
Afiyet bal şeker olsun.
Kabağın cadılar bayramında kullanıldığını herkes bilir.Ya içini ne yaparlar çok merak ederim. |
Ellerinize sağlık,kabağın her türlüsüne bayılırım bunu denememiştim.Balkonda soyulmayı bekleyen kabak var ama bi de şu soyma işi olmasa:((Sevgilerle...
YanıtlaSilevet canım o soyma kısmından hiç bahsetmedim işin tadı kaçmasın diye.Bazen pazara soyulmuş geliyor,bir alternatif olarak arada değerlendirmeli.Yorum için teşekkür
Sildeğişik ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler yorum için
SilKABAK EN SEVDİĞİM LEZZET
YanıtlaSilBUDA ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞŞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR
Bir ufak değişiklik yaptım,arada denensin diye sizede hayırlı akşamlar
SilCok severim Kabak tatlisini,ellerinize saglik.Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle,sevgiyle ve dostca kalin
YanıtlaSilKabak kışın tatlısıdır yazın ara ki bulasın, sevenler bilir bunu.Dileğiniz için teşekkürler
SilAhh olsada yesem. Eskiden hic sevmezdim ve rahmetli annem yaptiginda hayiflanirdim. Anneminse en sevdigi tatli idi. Simdi yapan olda da yesem diye dusunuyorum. Tahinli hic tatmadim. Eminim guzeldir. Elllerinize saglik
YanıtlaSilKlasik kabak tadı çok güzeldir,bir değişiklikle farklı yapmak istedim.O zaman rahmetli annenizin ruhuna gitsin,tatlı anneler tatlılarıyla anılır.
Silkabagin icini oyduktan sonra cope atiyorlar canim.tatli cok degisikmis ellerine saglik.
YanıtlaSilİçinin atılmasına üzüldüm açaba o yenilmeyen türümü ,bilgi için teşekkür
SilAh ah tahin ve kabak tatlısı en sevdiğim ikililerdendir
YanıtlaSilTahinle ben ilk denedim ama çok değişik oldu sizde seviyormuşsunuz ne güzel
SilTahini kabak tatlısında hiç denemedim ama enfes görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilUfak bir parça deneyin eğer beğenmezseniz eskisine devam
Silaa ilk kez gördüm desem ama çok yakışmıştır tahinle kabak birbirlerine eminim. elinize sağlık
YanıtlaSilBirbirlerine yakıştılar birde yanlarına kedi dilini aldılar artık üçlü olaçaklar yani yeni bir tatlı doğdu diyebilirim.
SilPek bir güzel olmuş
YanıtlaSilBüskivi ile de harika oluyor
Ellerine sağlık
Sevgiler
Büskivide olabilir kakaolu,sade buda bir fikir teşekkürler
Silbence güzel bir tarif olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilKabak tatlısı zaten bir tarifdi ,ufak malzemelerle yeni bir tarif oldu teşekkürler
Siltatlıyla pek aram yoktur ama kabak tatlısına bayılırım,eline sağlık canım..
YanıtlaSilTatlıyı sevmeyenlere değişik alternatif,tabi bu sebzeli tatlı yararları saymakla bitmez.İlk aklıma gelen antioksidan özelliği var bağırsakları çalıştırır,potasyum kaynağı.Kışın hiç sevmeyen bir kere yemeli
Silcanım ablam kabakta selenyum olduğu için cilt yeniliğinde muhteşem.
YanıtlaSilRabbim her nimete ayrı görev vermiş.
ne mutlu bize ellerine ve yüreğine sağlık.
Canım bu bilgiyi paylaşman çok güzel Allahım her nimete ayrı görev vermiş çok doğru katılıyorum size ,canım sevgilerle kal
SilGeceden şekere yatırmasanızda sulanıyor zaten. Harika bir tarif paylaşmışsınız. Hep düşünürüm kabak tatlısından başka ne yapılabilir kabakla diye. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGeceden şekere yatırmak eskiden uygulanan bir gelenek sanırım halen daha onu uyguluyorum.Atalarımızdan gelen birşey sanırım.Tahinli yapmak bazı yörelerde varmış ben bilmiyordum kendim yorum katayım dedim ama denenmiş.Başka ne yapılır diye düşünürken geçenlerde keke katmıştı bir blog arkadaşım onuda yakın zamanda denemek istiyorum belki sizde denersiniz ,sevgilerle kalın
Silkardelenim ben buralara gelmiyeli bloguna karlar yagmiiiis ne guzel bir manzara ;) eminim kabak tatlinin tadida cok guzeldir :)
YanıtlaSilSevgili Edaçığım buralara kar yağmadı daha ama ben yağdırdım.Çok severim karı kar tanesini ve kardelen çiçeğini ayrı bir hayranlığım vardır.Düşünsenize bir kar tanesi bir diğerine benzemiyor ve o kar tanesinin şekli inçelendiği zaman beni büyülüyor hayran kalıyorum.Allahın yaratma gücü karşısında susuyorum.Sevgilerle kal
SilKabak tatlısına bayılırız ailece...Bende bir gece önce şekere yatırıp, ertesi gün kendi suyuyla pişiriyorum.Enfes oluyor.
YanıtlaSilKabağı soyması zordur kalın kabuğundan kurtulan kabak şekerle beraber geceyi dinlenerek geçirirse daha güzel olur derim ben.Faydası pek çok seviyorsanız bol bol yiyelim ve değişik değişik tariflerde uygularız .Sevgilerle kalın
SilEskiden evde pişer ben ucundan tadına bile bakmazdım ama antalya ya geldikten sonra en sevdiğim tatlılardan biri oldu burda pişirdikten sonra üzerine bolca tahin döküyorlar inanılmaz lezzetli oluyor sizin tarifinizide beğendim ellerinize sağlık
YanıtlaSilİşte bende bunu bekliyordum acaba ilk ben mi yaptım bunu deyip koltuklarımı kabartaçaktım sonrada bozum olaçaktım.Neyse ki Antalya da yapıldığını söyledinizde benide bozum olmaktan kurtardınız,teşekkürler Sizden değişik kabak tarifleri alırım artık.Sevgilerle kalın
SilEskiden evde pişer ben ucundan tadına bile bakmazdım ama antalya ya geldikten sonra en sevdiğim tatlılardan biri oldu burda pişirdikten sonra üzerine bolca tahin döküyorlar inanılmaz lezzetli oluyor sizin tarifinizide beğendim ellerinize sağlık
YanıtlaSilBayılırım, tahinlisini de yaparım ama farklısını.Hatta blogumda da paylaşmıştım.Elinize sağlık, sevgilerle.
YanıtlaSilAnladım ki bu tarif çok yaygın,hemen gidip bakıyorum sevgilerle kalın
Sil