MALZEMELER
1,5 su bardağı irmik
1 küçük paket margarin yada 125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker( bir avuç demlenmesi için)
1 çorba kaşığı cam fıstığı
bir avuç ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Yağ eritilip içine cam fıstığı ile irmik yağda kavrulur.
pembe oluncaya kadar.Suyu, sütü,cevizi ve şekeri konulur.
Hafif ateşde, suyu çekene kadar kapağı kapatılır
yaklaşık 10- 15 dakika sonra karıştırılıp kabartılır ve üzerine bir
avuç şeker serpilir.
demlenmesi için tekrar kapağı kapatılır.
Servis için çukur bir kaseye doldurulup ters çevrilir
üzerine hindistan cevizi serpilir
afiyetle yenilir
not:helvanın resmi çok iyi değil
biliyorum,daha fotoğraf makinasının
sorununu çözemedim
o yüzden sayfam sabit olduğu gibi duruyor.
sorun çözülünçe aktif olaçağım söz
ellerine sağılık,sen resme bakma,tadı süperdir.
YanıtlaSilmoral verdiniz bana yüreğinize sağlık,gerçi bu helvayı bir arkadaşın babası öldü ona başsağlığı dilemek üzere giderken elim boş gitmeyeyim diye yapmıştım.sonra haber göndermiş arkadaş o helvadan bir daha istiyorum diye ,aman dedim ben gene yaparım yeterki kimse ölmesin.yorum için teşekkürler
Silİrmik helvasını çok severim ve çok sık yaparım.Eminim tadı şahanedir.Ellerinize sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilbenim oğlum çok seviyor birde içine soğuk dondurma koydumu bomba oluyor.yorum için teşekkürler sevgilerimle
Silöncelikli tercihim un helvası olsa da,irmik helvasını da sıcak sıcak çok severim.ellerine saağlık...
YanıtlaSilun helvasını annem çok güzel yapardı genelde biz kavururduk ama kendim hiç denemedim bende irmikçiyim çok güzel yapmışsın der yiyenler. bende sıcak sıcak severim ,yorum için teşekkürler
SilIrmik helvasina ailece bayiliriz ama uzun zamandir yapmadim gecen hafta irmik almistim ama hala duruyor sayenizde belki yaparim hafta sou icin..elinize saglik..
YanıtlaSilbence hemen yapın ailenin sevdiğini yapmak insana çok mutluluk veriyor oturup güzel güzel yerken mutluluğunuz daim olsun dileklerimle
Silcanım kokusu taaaaaaaa buralara kadar geldi
YanıtlaSilhadi sen beni uğraştırma bir tabak gönderiver bana
hayırlı geceler
tüm blog izleyenlerine gönderiyorum yemesi sizden ,yaptığım şeyi yedirmeyi çok severim afiyet olsun.sizede hayırlı geceler
Silben de çok severim... aslında evde herkes çok sever, aklıma düşürdünüz. eve gidince yapsam mı, acaba ;)
YanıtlaSilhemen yapın insanın aklında duraçağına karnında dursun diye bir laf vardır.yorum için teşekkürler
SilİRMİK HELVASINI ÇOK SEVNLERDEN BIRIDE BENIM,ELLERINE SAGLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilhelva değinçe ya irmik yada un gelir ama irmik daha pratikdir ve çok sevilir,yorum için teşekkürler
SilMerhaba ben yaptim ama istiyorumki kum kum olsun tane tane yiyelim.cok kati yapis yapis oluyor:((((
YanıtlaSilBu tarifi bir uygula canım katı yağ kullanma tereyağ kullan demlendikten sonra bolça karıştır harmanla bak ne güzel tane tane olaçak başaraçaksın ve buraya yaz o zaman
Sil