Zeytinyağlı bakla tarifini vermek için biraz düşündüm
Niçin mi ?gençler pek yemez
burun kıvırırlar,pişerken kokar ne kokuyo? derler
mevsimi kısadır çabuk geçer
ama genede senede bir kere yemek lazım.
Sevenler için vereyim tarifi demekten başka
lafım kalmadı.
Afiyet bal şeker olsun
Afiyet bal şeker olsun
MALZEMELER
- Yarım kilo bakla
- 2 iri baş kuru soğan
- 2-3 domates
- 1 limon suyu
- yarım demet dereoto
- zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bakla ayıklanır yıkanır ve düdüklüye konulur.(bizim buralarda baklaya eşşek baklası denir)
- üzerine soğan domates,limon suyu şeker tuz yağ,dereotu konulur az su ile pişirilir
- zeytinyağlılar bir gün sonra yenirse daha lezzetli olur
- üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
- afiyetle yenilir
ellerinize sağlık bu yemeği görünce peygamberimizin bir hadisi şerifi aklıma geldi.
YanıtlaSil(ümmetim baklanın kıymetini bilse idi altın ile tartıp alırdı buyurmuş)
demekki çok şifalı bir sebze çokda lezzetli görünüyor.
hayırlı geceler
çok güzel bir konuya değinmişsiniz.mevsimi kısadır ama mutlaka yenmeli ben zeytinyağlısını çok seviyorum.yorum için teşekkürler
Silbol dereotlu nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbazı sebzeler mutlaka olmazsa olmazları vardır. baklada bunlardan bir tanesidir dereotsuz asla olmaz, lezzeti onla gelir yorum için teşekkürler
SilYumuşacık piştiyse bayılırım. Nefis görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilaynen bende öyle yumuşacık seviyorum onun için düdüklü kullanırım biraz sertdir bakla kolay pişmez.
Sil