MALZEMELER
- 1 Kilo yufka (5-6 adet)
- yarım kilo ıspanak
- yarım kalıp peynir veya lor
- 2 su bardağı yogurt
- 2yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
- tuz
- susam,
- 2 kuru soğan
- Ispanak yıkanıp iri doğranır,soğan da iri doğranır az tuzla hepsi elle yoğurulur.Sulanınca kevgire alınır altına bir kap konulur.
- Başka bir kapta yoğurt,yağ,yumurtalar karıştırılır.
- Yufkalar tezgaha yayılır,sıvı karışımdan dökülüp eşit şekilde her yere sürülür.
- Ispanaklar yufkaya eşit şekilde dağıtılır.Peynirde ufak ufak parçalar halinde serpilir.
- Kenardan katlanıp rulo yapılır,tepsiye dizilir.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yaparak tepsiye dolanarak yerleştirilir.
- Kalan sıvı harcı en son tepsiye yufkaların üzerine dökülüp yayılır.
- Üzerine susam,çörekotu serpilir,orta derecede fırında pişirilir.
- Afiyet olsun
en sevdiğim börektir ıspanaklısı,dün bende yaptım,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilNefisss..ellerine saglik
YanıtlaSilHEMDE ISPANAKLI NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilyorumlarınız için çok teşekkürler,ben böyle yapıyorum böreği hem ıspanak yemekte zorluk çeken yiğenim Dilaraya normal börek diye yediriyorum bayıla bayıla yiyor
YanıtlaSilİnanılmaz güzel ve iştah açıcı görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
anlasiliyor ki hamuru sevgiyle yogrulmus , eh artik bu borek yenilmez mi ? ;)
YanıtlaSilgüzel insanların güzel yorumları için teşekkürler saygılar
YanıtlaSilcanım merhaba kıbrıs tatlısını tabikide blogunda yayınlayabilirsin:))
YanıtlaSil