29 Mart 2012

KARNABAHAR MÜCVERİ VEYA PİZZASI



Karnabaharı çoçuklar pek sevmez zorla yediririz.Olmadı kaşığı alıp biz ağzına tıkarız.Genelde böyledir.Gelin bu eziyetten kurtulalım.Onlara karnabaharı mücver gibi yapıp adınada karnabahar pizza diyelim.MALZEMELER orta boy karnabahar haşlanmış,resimd
e görülen boyutta havuç,patetes,soğan hepsini geniş bir kapta rende yapalım.Haşlanan karnabaharıda ezip diğer rendelenen malzemeyle buluşturalım.Yumurta ve istediğimiz yeşillikleri bunlar maydanoz,dereotu yeşil soğan olabilir.Baharatlarımızda tuzumuzuda eklendimi sıra un koymaya geldi,unu azar azar malzemeye yedirerek katalım yaklaşık 3 ila 4 çorba kaşığı.Mücverimiz kızarmaya hazır.Tavamıza az yağ ekleyelim ve karışımdan bir kaşık alıp yağa koyduktan sonra üzerini hafif bastırıp yayalım.Arkalı önlü kızartığımız mücverleri yağı emmesi için havlu kağıt üzerinde dinlenmeye bırakalım.Onlar dinlenirken sarımsaklı yoğurt hazırlayalım şöyle ağzımız sarımsaklı sarımsaklı koksun diye,ama kokmayalım derseniz sarımsağı eleyelim.Birde üzeri için salçalı sos veya yağda kırmızı biber kızarta biliriz tercih sizin.Ben salca tercih ettim çünki zaten mücverimiz yağda kızarıyor sosumuz salcalı olabilir.Servis tabağına kızaran mücveri alalım ve yoğurdumuzu sosomuzu
üzerine yayarak dökelim.Üzerine nane çok yakışıyor.Afiyetle yemek için misafir çağırmayı unutmayın.









  1. Bir uyarı son zamanlarda kızartmalardan kaçınalım uyarısına arada lezzetleri denemeye değer diyorum.Asıl tehlike sebze ve meyveleri mevsiminde yemektir.Çoçukluğumuzda pazarlarda yazın yaz sebzesi,kışın kış sebzesi olurdu şimdilerde herşey var.Ama hormonlu gıdaları tüketmemek elimizde öyle değilmi?















Bu yemeğe misafir davet etmeyi unutmayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz