MALZEMELER
3-4 adet pırasa
1 adet iri kuru soğan
2 küçük adet patates
2 küçük adet havuç
1 yumurta
3-4 kaşık çökelek veya peynir
2-3 kaşık zeytinyağ
tuz-karabiber arzuya göre acı biber
4-5 kaşık un
YAPILIŞI
Pırasayı küçük küçük doğrayın ve az yağda pişmeye yakın kavurun.
Diğer taraftan patates,soğan ,havucu rendeleyin.
Kavurduğunuz pırasayı da rendelediğinizin içine soğuduktan sonra katın.
İçine yumurtayı çökeleği ve baharatları da ilave edin ve karıştırın.
En son un ilave edin.
Geniş bir teflon tavanın içine 2-3 kaşık zeytinyağ döküp ateşe koyun.
İçine pırasa karışımını döküp kaşıkla yayın.
Kısık ateşte kapağı kapalı önlü arkalı pişirin.
Bol yağda da kızarabileceği gibi,teflonda tek seferde de pişirebilirsiniz.
Üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağla servis yapılın.
Afiyet sağlık olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz