Kavun tatsız çıkınca çare tükenmez dedim ve onu sihirli değnekle reçele çevirdim
İlk defa kavun reçeli yaptım gerçekte var mı?
onuda hiç bilmiyorum
yapmak isteyenlere işte kavun reçeli
MALZEMELER
1 adet biraz sert kavun küçük boy
4 su bardağı şeker
1 kaşık limon suyu veya 2-3 adet limon tuzu
YAPILIŞI
Tahmini bir küçük kavun içini ceviz büyüklüğünde doğrayıp üzerine şekeri ekin ve bir gece şekerde beklesin.
Ertesi gün sulanmış kavunu kaynatmaya başlayın
Şekeri eridikten sonra bir iki taşım kaynatın sonra içinden kavunları bir süzgece alın.
Geri kalan şerbeti kıvam elde edinceye kadar kaynatın.
Şerbetin içine süzgece aldığınız kavun tanelerini katın limonu ilave edin ve bir iki taşım kaynattıktan sonra oçağı kapatın.
Uzun süre saklamak isterseniz reçeli kavanoza sıcakken koyup kapağını da sıkıca kapattıktan sonra ters cevirin bir gün beklesin
Vakumlama işlemi yaptığınız reçeli kışın yemek için kaldırabilirsiniz.
Vakumlama yapmak istemezseniz tabağa koyup hemen yemeğe başlayın.
Vakumlama yapmak istemezseniz tabağa koyup hemen yemeğe başlayın.
Afiyet sağlık olsun
geçen hafta benim kavunumda kabak çıktı ve attım ablacığım :(( çook ıyı fikirmiş...ne güzel değerlendirmişsin... emeklerine sağlık...cook öpüyorum..
YanıtlaSilsevgiler...
genelde bende atıyordum bu sefer cinlik yaptım hadi bakalım reçel olmaya dedim yorum için teşekkürler canım
Silgeçen hafta benim kavunumda kabak çıktı ve attım ablacığım :(( çook ıyı fikirmiş...ne güzel değerlendirmişsin... emeklerine sağlık...cook öpüyorum..
YanıtlaSilsevgiler...
canım ablam iyi fikir mmmm eline sağlık:)))
YanıtlaSilbencede iyi fikir oldu bazı meyvelerin olmamışları tercih edilir o geldi aklıma nasılsa şeker koyuyoruz olurmu derken oldu çok teşekkürler canım
SilEline sağlık canım .çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım değişik bir aroma oldu
SilOyyyy canım ne güzel fikir bu,kaç kavunu çöpe attım ben de.Bundan sonra aklımızda olsun Sizlere de afiyetler olsun canımm sevgilerimle..
YanıtlaSilbende aynen artık kıyamadım kavunuma pekte güzel duruyordu ama tadı yoktu şimdi lezzetli bir reçel olarak duruyor çok teşekkürler canım
SilGerçekten de iyi fikir, hem kavun değerlenmiş hem de yeni bir reçel tarifi ortaya çıkmış, ellerinize sağlık...
YanıtlaSildeğerlendi canım böylelikle kavun da bir işe yaradı hem dedim neden bu meyvenin reçeli yok ,çok teşekkürler canım yorumun için
SilCok iyi fikirmis elinize saglik, afiyetlen yiyin..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım
SilLimonu niçin koyuyorsunuz
YanıtlaSilReçel şekerlenmesin diye
SilLimonu niçin koyuyorsunuz
YanıtlaSil