Ramazanda yine iyi gidecek bir çorba klasiği
kıymalı tel şehriye çorbası
Çocuklarında severek yediği bu çorba
bizde küçük iplik makarna çorbası olarak bilinir.
Yazın domatesin bol olduğu zamanlarda rendeleyerek yapılırsa lezzeti daha da artar
İşte çorbamız.
MALZEMELER
50 gr kıyma yani kavrulunca 2-3 çorba kaşığı kadar
2-3 adet orta boy domates rendesi
1 -2 adet yeşil biber
1 su bardağına biraz az tel şehriye
tuz,karabiber
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ tercihen zeytinyağı
YAPILIŞI
Kıyma kavrulur,biber doğranır yağda ilave edilir kavrulmaya devam edilir.
Domates rendesi ilave olunur ve iyice bu karışımda öldürülür.
Su (4-5 su bardağı kadar)konulur kaynayınca şehriye ilave edilir.
Baharatlarda konulur.
Şehriyeler yumuşayınca çorbamız içime hazırdır
İsteyen limonda sıkabilir ama ben domatesin doğal ekşisini tercih ederim.
Şehriye durdukça suyunu çeker,ısıtılacağı zaman su ilavesi yapılır ve ısıtılır.
İftarda denemeniz için klasik çorbamızı afiyetle içmeniz dileğiyle
Allah cümlenin sofrasına nasip etsin
Mis misss.. yaz, sicak dinlemeden corbasiz yapamayanlardanim hele ramazani corbasiz hic dusunemiyorum ellerine saglik hayatim
YanıtlaSilben çorbasız asla ramazan yapamam gerçi diğer zamanlarda da aynıyım ,çok teşekkürler caım
YanıtlaSil