24 Mart 2013

HAŞHAŞLI ÇÖREKLER





MALZEMELER:

1 yumurta
yarım su bardağı  yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
bir su bardağı ılık su
tuz 
aldığı kadar un
Hamurun içine sürmeye tereyağ- sıvıyağ karışımı ve haşhaş
üzerine ekmeye susam ve çörekotu

YAPILIŞI:

Yumuşak bir hamur mayalamak için tüm malzemeleri karıştırıp,hamurumuzu dinlendirelim.Diğer taraftan 4-5 kaşık haşhaşın içine 3 kaşık şeker ve 5-6 kaşık sıvıyağ katalım.Hamuru dörde bölelim ve tezgahın üzerinde oklavayla veya elle açalım.Üzerine az yap gezdirelimHaşhaştan alıp hamura yayalım.
Rulo yapıp,kendi etrafında döndürüp tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı ve az yoğurt karışımını üzerine sürüp susam-çörekotu döküp az daha mayanması için bekletelim.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet sağlık olsun





 Bunlarda diğerleri



15 yorum:

  1. Haşhaşlı çöreği çok severim fakat hep hazır yedim bu sefer tarifinizle denemek istiyorum ellerinize sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlarda aynı lezzeti bulunmuyor en iyisi insanın kendi yaptığ, çok teşekkür

      Sil
  2. haşhaşlı herşeye varımdır :D

    YanıtlaSil
  3. bayılırım.süper.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık ablacım nefis olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. haşhaşın tadı bir başkadır benim için, çok severim, nefis olmuşlar, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Harika kabarmışlar.Haşhaşla ayrı bir nefis olduğuna eminim.Zaten görüntüsünden de belli oluyor.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok severim canımmm ellerine sağlık olsun afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür canım herkesin sevdiği şey gerçekten güzel de oluyor

      Sil
  8. of çekmekten başka bir şey gelmiyor elden....ellerin dert görmesin canım.

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz