MALZEMELER:
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
bir su bardağı ılık su
tuz
aldığı kadar un
Hamurun içine sürmeye tereyağ- sıvıyağ karışımı ve haşhaş
üzerine ekmeye susam ve çörekotu
YAPILIŞI:
Yumuşak bir hamur mayalamak için tüm malzemeleri karıştırıp,hamurumuzu dinlendirelim.Diğer taraftan 4-5 kaşık haşhaşın içine 3 kaşık şeker ve 5-6 kaşık sıvıyağ katalım.Hamuru dörde bölelim ve tezgahın üzerinde oklavayla veya elle açalım.Üzerine az yap gezdirelimHaşhaştan alıp hamura yayalım.
Rulo yapıp,kendi etrafında döndürüp tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı ve az yoğurt karışımını üzerine sürüp susam-çörekotu döküp az daha mayanması için bekletelim.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet sağlık olsun
Bunlarda diğerleri
Haşhaşlı çöreği çok severim fakat hep hazır yedim bu sefer tarifinizle denemek istiyorum ellerinize sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilHazırlarda aynı lezzeti bulunmuyor en iyisi insanın kendi yaptığ, çok teşekkür
Silhaşhaşlı herşeye varımdır :D
YanıtlaSilAynen bende varım,çok teşekkür
Silbayılırım.süper.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür
SilEline sağlık ablacım nefis olmuş:)
YanıtlaSilElifçiğim çok teşekkür
Silhaşhaşın tadı bir başkadır benim için, çok severim, nefis olmuşlar, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür canım
SilHarika kabarmışlar.Haşhaşla ayrı bir nefis olduğuna eminim.Zaten görüntüsünden de belli oluyor.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkür Sevalçiğim
SilBen de çok severim canımmm ellerine sağlık olsun afiyetle yiyin.
YanıtlaSilÇok teşekkür canım herkesin sevdiği şey gerçekten güzel de oluyor
Silof çekmekten başka bir şey gelmiyor elden....ellerin dert görmesin canım.
YanıtlaSil