ERİK REÇELİ |
Reçel mevsimi kısadır.
Sırasıyla çıkan meyvelerden bitmeden hemen reçelimizi yapmalıyız sonra bulamayız.
Erik bunlardan biri ömrü kısa olur yerini diğer erik türlerine bırakır.
O halde hemen yapmalı yaz kısa,uzun olan kış .
Kışın kahvaltıda güzel giden işte erik reçeli,genelde marmelatı da yapılır ben reçelini de denedim
süper olurdu.
MALZEMELER
1 kilo erik
4-5 bardak şeker
1 kaşık limon suyu
YAPILIŞI
Erik yıkanır ,bıçakla kesilip 2-3 parçaya ayrılır,çekirdeği çıkarılır.
Üzerine şeker dökülüp bir gece bekletilir.
Ertesi gün sulanmış erikler kaynamaya başlanır
İlk beş dakika kaynayan reçelden erikler bir kevgire alınır.
Kalan kısım kaynamaya devam eder.Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
Kıvam alan kısıma kevgire aldığımız erikler ilave edilir ve limonla son 2 dakika kaynatılır.
Sıcakken kavanoza konulup kapağı sıkıca kapatılır ters çevrilir,vakumlama yapılır .
Kışın yemek için kaldırılır.
Afiyet sağlık olsun.
Diğer reçellerimize buradan bakabilirsiniz
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Deryaçığım
SilHayatim ellerine saglik recel deyince ilk aklima gelenlerdendir erik receli cok severim :-)
YanıtlaSilİlk yaptım sevdiler şimdi ikinci postayı yapıyorum çok teşekkürler canım
SilEllerine sağlık canımmm acaba bende yapsam mı bahçemizde ki mürdüm eriklerinden canımı istettin .Sevgilerimle tatlım hayırlı Ramazanlar..
YanıtlaSilBahçede erik varsa ne duruyorsun hemen hemen yap kışın eline geliverir canım çok teşekkürler
SilEllerine sağlık canım afiyetle yiyin İnşaAllah sevgiler.
YanıtlaSilBende çok severim erik reçelini babamın bahçesinden toplayıp yapmalı:) eline sağlık ablacım hayırlı bereketli ramazanlar...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar canım hemen topla ve yapmaya baş kışın süper olacak Allah yemek nasip etsin canım çok teşekkürler
Sil