Kabağı herkes sevmez ,ama sebzeler içinde en lifli olanıdır.
Yani bağırsaklarımız en çok sevdiği sebzedir.
İster sade pişirin ister pirinçli,isterseniz içine bulgur atın
mutlaka üzerine sarımsaklı yoğurtlu
vazgeçilmez bir yemek olur.
MALZEMELER
1 kilo kabak
2 adet iri kuru soğan
2-3 adet sulu domates
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bulgur veya pirinç
yarım demek dereotu
tuz-baharat ve sıvıyağ
YAPILIŞI
Kuru soğan yağda kavrulur,içine domates ve kırmızı biberde doğranır.
Kabakların dışı kazınıp küp doğranır.
Hepsi beraber kavrularak pişmeye bırakılır.
Bulgur veya pirinç yıkanır ilave edilir.
Az su ilavesi ,tuz ve dereotu doğranır,yumuşayana kadar pişirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Pirinç yerine patateste koyabilirsiniz.
Afiyet sağlık olsun
Ben çok severim kabağı ama haklısın herkes sevmez:(
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Nefis görünüyor.
Nedense bir kabak yemezlik var oysa ne güzel bir sebze ,çok teşekkürler canım
SilBiz çok severiz kabağı ve böyle yemeği çok pişer bizde, nefis olur, görüntü süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım sevenler çoğaldı
SilEline sağlık canım Ben kabak yemeklerini çok severim Bu halide favorim sevgiler
YanıtlaSilBende böyle yoğurtlu olacak illa ,çok teşekkürler canım
SilAslında nasılda güzel bir yemek ama hep bir yabana atarız kabağı :) misler gibi olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım, aynen böyle bazen ne pişirdin kabak mı denir
SilÇok teşekkürler canım Pembe
YanıtlaSil