Yaprak zamanı alınıp ya tuzlanıp basılacak
yada haşlanıp buzdolabına konulacak
Ben hep haşlayıp buzdolabına koyuyordum,kışında çıkarıp sarıyordum.
Bir blog arkadaşım Reyhan kokulu mutfağım kavanoza bastığını yazıp yayınlamış
atladım hemen bende yaparım dedim
Yaptım oldu birde böyle denemekte fayda var,camda sağlık vardır diyorum.
Asma yaprağını saklama yöntemleri
işte aşağıda
Asma yaprağını saklama yöntemleri
işte aşağıda
Yapraklar az tuzlu suda haşlanıp sıcak sıcak kavanoza konulur.
Sıcak suyundan da ilave edilir.
Kapağı kapatılıp ters çevrilir.
Kapak tuttuktan sonra saklama başlamıştır.
Yapraklar
sade suda haşlanır ve kevgirde suları süzüldükten sonra
sade suda haşlanır ve kevgirde suları süzüldükten sonra
buzdolabı poşetine konulup buzdolabına kaldırılır.
Yapraklar
daha taze taze dolma olarak sarılmaya hazırdır.
daha taze taze dolma olarak sarılmaya hazırdır.
Afiyet sağlık olsun
Not.Kışın hemen gitmesi ve yazın aniden gelmesi
gene ara ara soğuk olması bütün dengemi bozdu.
Havalar güzel temizlik yap
havalar kötü hasta ol yat modundan çıkamadım.
O yüzden blogumu ihmal ettim ,çevreye verdiğim
rahatsızlıktan dolayı özür dilerim
Ablacım çok faydalı bir post olmuş emeğine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım faydalı oldumsa ne güzel
Sil
YanıtlaSilbende camcıyım :))
taze yaprak gibisi de yok gerçekten.
Cam her zaman sağlıklı herşey için ,çok teşekkürler
SilCanım cam her anlamda hijyenik oluyor afiyetle tüketin sevgiler...
YanıtlaSilCam iyi ki var plastik den kurtarıyor bizi ,çok teşekkürler canım
SilÇok geçmiş olsun ablacım... Bende buzluğa koyuyorum bir de böyle deneyeyim:) iyi haftalar sevgilerimle:))
YanıtlaSilBuzlukta da güzel oluyor ama camıda dene derim,çok teşekkürler canım
SilYaprak sarması çok severim.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYaprak sarması bizim kültürdür vaz geçemeyiz çok güzel olur,çok teşekkürler
Siltam zamanı fırsat bulup benden yapsam iyi olacak.eline sağlık canım afiyetle tüketin..
YanıtlaSilYaprak zamanında yapıldımı güzel olur zamanı geçtimi damarlı ve kartları kalır o da güzel olmaz hemen yap canım,çok teşekkürler
SilThanks for sharing your thoughts about personal injury lawyer los angeles.
YanıtlaSilRegards
my weblog maquillage
Ben teşekkür ederim
SilAfiyetle tüketin inşallah ellerinize sağlık.Hayırlı akşamlar..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım önce sağlıkla öyle değil mi
SilÇok güzel bir sayfa, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBir ahpabımdan duymuşyum etli yaptığı sarmalarının yenicek kadarını pişiriyormuş,diğerlerini buzluğa kaldırıp gerektiğinde pişiriyormuş,olabilirmi ne dersiniz .Yanıtlarsanız sevinirim,Sevgiler...
YanıtlaSilEvet bu yeni bir yöntem neden olmasın insanlar bazen pratik çözümler üretmekte ustalardır bende destekliyorum.Yanlız sarma işlemi biter bitmez dolaba kaldırılmalı aksi taktirde pirinç içinde şişebilir. Buzluktan cıkarıpta pişeceği zaman çözmesini beklemeyin hemen oçağa koyup pişirmeye başlayın derim ben
Sil