Şehriye çorbası
hem çok kolay hemde durdukça kendiliğinden çoğalan,bereketli bir çorbadır.
Küçük şehriye taneleri durdukça çorbanın suyunu çeker ve şişerler. İşte bereketi bundandır.
Özellikle yemekli düğünlerde de yapılır.
Çok makbule geçen bir çorbadır.
Kıymalı ve sade olarak ta yapılabilir
Hadi şimdi tarifine geçelim.
MALZEMELER:
50 gr kadar kıyma
yarım kaşık domates salçası(yazın taze domates kullanılır)
yarım kaşık biber salçası
2-3 kaşık sıvıyağ
tuz karabiber
yarım su bardağı arpa şehriye
3-4 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kıymayı 2-3 kaşık sıvıyağ ile kavurun
İçine salçaları atıp biraz su ile kavurmaya devam edin.
3-4 bardak su koyup kaynatın
su kaynadıktan sonra şehriyeleri atıp pişirin
Şehriyeler yumuşaçık olunca tuz ve karabiberini katın
Ekşi tadı sevenler limon sıkabilirler
Çorbamız pişmiştir
Servis yapabilirsiniz
Afiyet bal şeker olsun
CANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilEN ÇOK SEVDİĞİM ÇORBADIR HELE BİRDE LİMON SIKICAKSIN YEMEDE YANINDA YAT
Evet bu çorba ekşi içilir tam sizin sevdiğiniz gibi
Siltam soguk kis gunlerine yakisan bir corba olmus.sevgiler.
YanıtlaSilKışın çorba ihtiyaçımız daha bir artıyor sıcaçık içimizi ısıtıyor
SilGünaydın canım,sabah sabah canım çekti,severim ben sabah çorbasını.
YanıtlaSilEskiler hep çorba içerlermiş çay yok tabi o zamanlar işte o yüzden onlara eski toprak deniyor herhalde
SilSoguklar baslayinca corba mevsimi de acilmis oldu,ellerinize saglik.
YanıtlaSilGüzel bir haftasonu gecirmenizi diliyorum
Herkese güzel bir hafta dilerim bende.Soğuklara karşı savaş açtık çorbamız hazır
SilTam bu havaların çorbası,çok severim..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Soğuk hava harekete geçirdi bu kış çokça çorba tariflerine yer vereçeğim.İnsan bünyesi bunu istiyor sanırım
Sil