Reçellere bir yenisini daha ekleyelim.
Bu sefer yemeklerine doyamadığımız patlıcan.
Patlıcan reçeli için çok ufak olanları(13 adet) tercih etmeliyiz.Ben onlara bebek patlıcanlar diyorum.
Kabuklarını tamamen soyup tuzlu suya yatırıp
15-20 dakika acısını alması , için bekleyelim .
Diğer tarafdan 4 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu 15 dakika şerbet gibi kaynatalım.
Patlıcanları bir su yıkayıp bir 5 dakika normal su ile haşlayalım.
Sudan çıkarıp şerbetin içine atıp kaynatmaya devam edelim.
Köpürme olaçağından başında bekleyip hafif
karıştıralım
Reçelin kıvam aldığını ancak soğuduktan sonra anlarız.
O yüzden ara ara kaynatma yapıp kıvamına bakabiliriz.
Eğer reçel kıvamında değilse çıvık ise 5-10 dakika daha kaynatabiliriz.En son yarım limon suyu sıkalım ve bir dilim limonu içine atalım bir taşım kaynattıktan sonra reçelimiz hazırdır.
Afiyet bal şeker olsun.
şu patlıcan kadar kılık değiştiren her duruma uyumlu bir sebze daha görmedim. olur mu olur işte reçelide olur:)) ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilBende şaşarım bu sebzeye her şeye yarıyor
Sililk defa duydum çokta merak ettim tadını.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
tadı fena değil tadmak lazım
Silhiç tadına bakmadım ama merakta ettim nasıl acaba diye.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilekrandan sunmak isterdim belki o da olur
Silben recel pek sevmıyorum ama patlıcan sever esım ıcın yapabilirim eminim çok lezzetli olmuştır..ellerinize sağlık..
YanıtlaSillezzetli oluyor farklı bir tad, eşinizi bu lezzetden mahdur etmeyin derim ben
Silellerine sağlık patlıcanın turşusunuda reçelinide sevenlerdenim.
YanıtlaSilturşusuda çok güzel olur hele içi doldurulursa daha da lezzeti artar
Silhic yemedim ama duymuslugum vardi. ilk duydugumda agzim acik kalmisti hatta:) degisik tarifleri cok seviyorum.
YanıtlaSilyiyenlere afiyet olsun
bende duydum yedim ve artık yapmaya başladım tavsiye ederim.teşekkür ederim
SilPATLICANIN HERŞEYİNE BAYILIRIM AMA REÇELİNİ HİÇ YEMEDİM,ELİNİZE SAĞLIK,AFİYET ŞEKER OLSUN...
YanıtlaSilacı patlıcanı kırağ çalmaz diye atasözümüz bile var bu patlıcan çok oyuncu her kılığa giriyor
Silelinize sğlık patlıcan reçelide güzel olur bende severim incirler olgun olacak ama patlamış olmasın özellikle kabuklarını soymayın sevgiler ...kolay gelsin.
YanıtlaSilincirler olgun olacak bilgi için teşekkürler sizede kolay gelsin
SilKardelencim, patlıcan reçelinin rengi ne güzel olmuş, harika!!!
YanıtlaSilPatlıcan reçeline biz karanfil koyuyoruz. Aromasını çok seviyoruz.
Ama rengi koyulaşıyor:(
karanfil iyi fikir bir daha bende ilave edeyim. genelde patlıcanın kabuk rengine bende bayılıyorum böyle bir renkde var patlıcan moru, ama reçelinde kabuksuz olunca renk böyle oluyor.sizin önerinizi dikkate alıcam ,yorum için teşekkürler
Sil