Sayfalar

5 Eylül 2012

PATLICAN REÇELİ


          Reçellere bir yenisini daha ekleyelim.
Bu sefer yemeklerine doyamadığımız patlıcan.
Patlıcan reçeli için çok ufak olanları(13 adet) tercih etmeliyiz.Ben onlara bebek patlıcanlar diyorum.
Kabuklarını tamamen soyup tuzlu suya yatırıp
15-20 dakika acısını alması , için bekleyelim .
Diğer tarafdan 4 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu 15 dakika şerbet gibi kaynatalım.
Patlıcanları bir su yıkayıp bir 5 dakika normal su ile haşlayalım.
Sudan çıkarıp şerbetin içine atıp kaynatmaya devam edelim.
Köpürme olaçağından başında bekleyip hafif
karıştıralım
Reçelin kıvam aldığını ancak soğuduktan sonra anlarız.
O yüzden ara ara kaynatma yapıp kıvamına bakabiliriz.
Eğer reçel kıvamında değilse çıvık ise 5-10 dakika daha kaynatabiliriz.En son yarım limon suyu sıkalım ve bir dilim limonu içine atalım bir taşım kaynattıktan sonra reçelimiz hazırdır.
                Afiyet bal şeker olsun.

18 yorum:

  1. şu patlıcan kadar kılık değiştiren her duruma uyumlu bir sebze daha görmedim. olur mu olur işte reçelide olur:)) ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende şaşarım bu sebzeye her şeye yarıyor

      Sil
  2. ilk defa duydum çokta merak ettim tadını.
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. hiç tadına bakmadım ama merakta ettim nasıl acaba diye.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekrandan sunmak isterdim belki o da olur

      Sil
  4. ben recel pek sevmıyorum ama patlıcan sever esım ıcın yapabilirim eminim çok lezzetli olmuştır..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lezzetli oluyor farklı bir tad, eşinizi bu lezzetden mahdur etmeyin derim ben

      Sil
  5. ellerine sağlık patlıcanın turşusunuda reçelinide sevenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. turşusuda çok güzel olur hele içi doldurulursa daha da lezzeti artar

      Sil
  6. hic yemedim ama duymuslugum vardi. ilk duydugumda agzim acik kalmisti hatta:) degisik tarifleri cok seviyorum.
    yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende duydum yedim ve artık yapmaya başladım tavsiye ederim.teşekkür ederim

      Sil
  7. PATLICANIN HERŞEYİNE BAYILIRIM AMA REÇELİNİ HİÇ YEMEDİM,ELİNİZE SAĞLIK,AFİYET ŞEKER OLSUN...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acı patlıcanı kırağ çalmaz diye atasözümüz bile var bu patlıcan çok oyuncu her kılığa giriyor

      Sil
  8. elinize sğlık patlıcan reçelide güzel olur bende severim incirler olgun olacak ama patlamış olmasın özellikle kabuklarını soymayın sevgiler ...kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incirler olgun olacak bilgi için teşekkürler sizede kolay gelsin

      Sil
  9. Kardelencim, patlıcan reçelinin rengi ne güzel olmuş, harika!!!
    Patlıcan reçeline biz karanfil koyuyoruz. Aromasını çok seviyoruz.
    Ama rengi koyulaşıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karanfil iyi fikir bir daha bende ilave edeyim. genelde patlıcanın kabuk rengine bende bayılıyorum böyle bir renkde var patlıcan moru, ama reçelinde kabuksuz olunca renk böyle oluyor.sizin önerinizi dikkate alıcam ,yorum için teşekkürler

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz