Sayfalar

20 Mayıs 2012

TAZE FASULYE





Taze fasulye yemeği bütün bir yaz yiyeçeğimiz sebzelerden
eğer yazdan buzluğa attıysanız
kışın yeme şansınız olmuştur.
Yoksa kışın hiç almadım ama lezzetide olmadığını biliyorum
turfanda ürünlerin.
Orta Amerika kökenli bir sebze imiş
A.B1.B2 ve C vitaminlerine sahip
Bodur fasulye
Sırık
Ayşekadın
Barbunya fasulye
Boncuk
Çalı 
Şeker fasulye gibi bir çok çeşidi varmış
 güzelliğe bakın harika
MALZEMELER
  • Fasulye 1 kilo
  • Domates 2-3 adet
  • Kıyma 50-100 gr
  • Kırmızı et biber 2 adet
  • Tuz
  • Sıvıyağ 3-4 kaşık
  • Kuru soğan iri 2 adet,sarımsak 2-3 diş
YAPILIŞI
  1. Fasulye  ayıklanır ve yıkanır,iki üç parça kırılır.(ortadan da dilimlenir)
  2. Tencereye soğan küp doğranır yağla beraber kıyma ile kavrulur,sarımsak katılır.
  3. Domates ve kırmızı et biber küçük doğranıp tencereye ilave yapılır
  4. Kavrulurken kırılmış fasulyeler ilave edilip biraz çevrile çevrile kavurma işlemi devam eder
  5. Domates sulu olduğundan su az miktarda konulur
  6. Tencerenin kapağı kapatılır yavaş ateşte pişirilir
  7. Tuz pişmeye yakın konulur.
  8. Su az gelirse ilave edilir ,yumuşayınca pişti demektir
  9. Afiyetle yenilir
  10. Bazen pişmiş yufka ile de yenilir
  11. Afiyet bal şeker olsun


4 yorum:

  1. bahçeden toplayıp pişireceksiniz. Bir lezzetli olur ki! çok eskilere götürdünüz beni, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. dün bende yapmıştım çok severim,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bahçeden topladığımız dönemlerde oldu tadından yenmiyor o zaman işte gerçek tad yorum için teşekkürler fincan teyze

    YanıtlaSil
  4. reyhan hanın yorum için teşekkürler biz fasulyeçiyiz galiba sizinde ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz