Sayfalar

11 Eylül 2013

ŞEFTALİ REÇELİ




Kışlık hazırlıklarımıza şeftali reçeli ile devam ediyoruz
zira meyvelerin mevsimi geçmeden reçellerimizi yapmalıyız ki biraz
havalar soğudu mu? tatlı ihtiyacımız açığa çıkacak.
Her zaman aynı yöntemle yaptığım şeftali reçelinin
işte tarifi.

MALZEMELER

1 kilo şeftali
5 su bardağı şeker
1-2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Şeftalilerin  kabuklarını soyup istediğiniz ölçüde doğrayın.
Üzerine şeker ile kaplayın ve bir gece bekletin.
Ertesi gün kaynatmaya başlayın 
Önce  şekerini eritip 5 dakika kaynatın.
Kaynayan reçelin içinden şeftali tanelerini kevgire alın.
Kalan suyunu kaynatmaya devam edin reçel kıvamı alıncaya kadar.
Kıvam aldıktan sonra şeftali tanelerini ve limon suyunu ilave edin bir taşım daha kaynatın
Sıcakken kavanoza koyun kapağını kapatıp ters çevirin bir gün bekletin (vakumlama yaptırın)
Vakumlama istemiyorsanız normal kapatabilirsiniz 
Vakumlama  da amaç kışın daha uzun süre taze reçel yemektir 
Afiyet sağlık olsun


 NOT: Şeftalileri şekere yatırdığınızda az sulanmışsa ,biraz su ilavesi yapabilirsiniz

2 yorum:

  1. Canımmm ellerine sağlık olsun.Ekmeğin üzerine kaymak ya da tereyağ üzerine şeftali reçeli ıhmmm miss misss olur afiyetle yiyin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Reçellerin tadıda işte öyle çıkıyor ,çok teşekkürler Macideçiğim

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz