Görüpte beğendiğim bir börek tarifi,yapmalıyım, denemeliyim ve sunmalıyım.
Birkaç blogda gördüm ama hayatmutfaktagüzel arkadaşımın blogunda ki ni
denediğim için önce ona teşekkürler.
Ama bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim
adı ne olmalı konusunda
Elimde bir midye fosili var. gerçek bir fosil ne kadar çok benziyor böreğimize
onuda sunuyorum ki
siz karar verin bu böreğin adı midye börek olabilir mi?
denediğim için önce ona teşekkürler.
Ama bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim
adı ne olmalı konusunda
Elimde bir midye fosili var. gerçek bir fosil ne kadar çok benziyor böreğimize
onuda sunuyorum ki
siz karar verin bu böreğin adı midye börek olabilir mi?
MALZEMELER
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta ,birinin sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un gerekirse ekleyin
aralarına sürmek için 125 gr tereyağ
Börek içi peynir-maydanoz veya ıspanak ,patates olabilir
YAPILIŞI
Hamuru tereyağ hariç sıvıları katarak karın ve mayalanmaya bırakın.
Cevizden büyük bezelere ayırın ve tabaktan büyük açın
Açılan parçaların üzerine erimiş tereyağ dan sürün ve üst üste koyun.
Tüm parçaları böyle yaptıktan sonra rulo yapın dolapta yarım saat dinlendirin.
Daha sonra dinlenen hamurdan 2 parmak kalınlığında kesin
Kesilen parçaları elle hafif bastırıp az büyütün ve içine istediğiniz harçı koyun,kapatın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürün fırında 200 derecede pişirin.
Yumurta sarısının içine üç beş damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.
Afiyet sağlık olsun
Canım ellerine sağlık açma böreğin yerini hiç bir lezzet tutmaz nefis olmuş,sevgiler...
YanıtlaSilÇok doğru canım teşekkürler
Silbu şekilde daha güzel oluyorlar canım,ellerine sağılık...daha kahvaltı yapmadım.....yeni hafta bizde bereketli başladı ,bol yağmur,rüzgarlı,senin haftan da güzel olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkürler el açma başka
Silmmm enfes gözüküyor.....ellerine sağlık....ben yufkalısını denemiştim biraz kuru gelmişti bana sizin tarif tam benlik.....
YanıtlaSilankaradan sevgiler.........
Yufkalısını denemedim ama bunu deneyin derim çok teşekkürler Polatlıdan size sevgilerle
SilEllerinize sağlık çok güzel olmuş nefiss ayrıca bloğunuzda çok güzel sizi izlemeye aldım banada baklerim sevgiler :)
YanıtlaSilgelmez miyim canım tabiki çok teşekkürler
SilÇok şık bir börek gerçekten.
YanıtlaSilNefis olmuş.
Ellerine sağlık arkadaşım
Nefis bir börek olmuş ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilellerinize sağık süper görünüyor .. bu arada bloğumu yeni açtım biraz acamiyim banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilAcemilik çabuk geçiyor blogda insan anlamıyor zamanı hayırlı olsun canım çok teşekkürler
Silgerçektende tam midyeye benzemiş :)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım nefiss :)
Çok teşekkürler o midyede fosil gerçek bu arada
SilCanım ellerine sağlık el açması börek gibisi yok afiyetler olsun.
YanıtlaSilGerçekten doğru canım teşekkürler
SilEllenize sağlık ben de Polatlıdan Handan bloguma beklerim http://handanintarifleri.blogspot.com
YanıtlaSilMerhaba hemşerim gelmez miyim tabiki gelirim çok teşekkürler canım
SilEllerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilBekle geliyorum canım çok teşekkürler
Silsüper olmuş, ellerinize sağlık, pekmezi ben de deneyeceğim bir daha ki sefere, iyi fikir...isim konusunda da haklısınız, tıpa tıp birbirlerine benzemişler, midye böreği tam uymuş...mutlu ve sağlıklı günler diliyorum...
YanıtlaSilMidyenin kopyası tarifi bulanın eline sağlık tabiki uğraşanın ilk kim olduğu bilinmiyor,pekmez simitlerde kullanılıyor aynı zamanda güzel kızarması için kullanılır dene canım çok teşekkürler
SilBenimde denemeyi çok istediğim tariflerden biri be en kısa zamanda yapmalıyım.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım.
Ellerine sağlık.
Evet canım denemelisin senin resimlerin süper olur şimdi ,çok teşekkürler
Sil