Bir Fransız tatlısı olduğu söylenir ,ama tamda belli değilmiş.
Görüntüsü ve tadı mükemmel bu tatlıyı hep pastahaneden
alıp yerdik.
Nasıl ki bloglar da yapılışını görünce demek ki evde de yapılıyormuş
dedim
E ee bende yaparım diye hopladım tabi ki,ama bu serüven
şıp diye olmadı
İlk denemem yarı başarısız oldu.
İkinci defa daha dikkatli ve püf noktalarının iyice uyguladım
Püf noktaları değince uzun uzun anlatan bir blog
arkadaşım Müge 'den faydalandım.
İkinci denemem de bir fiyasko yaşayacaktım .Fırının ısısını
düşürünce sönmeye başlayan hamurları ısıyı biraz yükseltince
toparladılar.
Demek ki dedim her fırın ısısı bir diğerine benzemiyor.
Bunu deneyerek ve yaparak herkes kendi fırın ısısını
bulması gerekiyormuş.
Püf noktalarına kesin dikkat ederek yapılırsa,yenmelere doyum olmayan bu tatlıyı
bende anlatacağım
Hadi başlayalım
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gr tereyağ
3 yumurta
1 fiske tuz ve şeker
KREMASI İÇİN:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı şeker
vanilya
3 yemek kaşığı labne peyniri
Üzerine hazır çikolata sos
YAPILIŞI:
Çelik tencereye suyu koyun kaynasın
İçine yağı koyun erisin
Un ilave edip hızlı karıştırın püf tahta kaşık ile
5 dakika karıştırıp ocaktan alın soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra sıra yumurtaları ilave etmekte püf teker teker kırmak
Mikserin hamur karma aparatıyla yumurtanın birini kırın ve karıştırın.
2-3 dakika karışımdan sonra diğer 2.yumurtayı kırın karıştırmaya devam
3.yumurtayı kırıp iyice hamura yedirdikten sonra karışımı dolaba kaldırın püf 1 saat
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurdan tatlı kaşık yardımıyla alıp tepsiye
aralıklı dizin.
200 dereceyeönceden kızdırılmış fırına tepsiyi koyun
İlk 10-15 dakika sonra,hamurlar kabarınca fırın ısısı 170 dereceye düşürün
170 derecede üzeri kızarana kadar tutun ve püf fırının kapağını asla açmayın
Fırın soğuduktan sonra kapağı açın
Sıra kremanın yapımı için tencereye sütü koyun ve diğer malzemeleri koyup
karıştırın koyulaşınca ateşten alın
hafif soğuduktan sonra labne peyniri katıp karıştırın
Pişen hamurların arkasını kaşığın tersi ile bir delik acıp kremayı sıkma aparatıyla
içine sıkın.
Çikolata sosu hazır paketlerden alıp hazırlayın ve profiterollerin üzerine dökün
Dolapta soğuduktan sonra servise ve yemeğe hazır.
Afiyet sağlık olsun
Nefis olmuş...Eline sağlık tarifi aldım mutlaka deniycem:) sevgiler canım...
YanıtlaSilBir denemede olmazsa yılmayın derim hadi hayırlısı bakalım Elifçiğim
SilOff çok severim nefis görünüyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ferayçığım
SilMuito gostoso mesmo! E de aparencia fantástica! Beijinhos.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ninaçığım
SilBen cesaret edemedim bir türlü yapmaya:( Güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilEpeydir bende düşünmekteydim bir deneme birde ikinçisi derken oldu çok teşekkürler
Siloffff.nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilbak şimdi yapasım geldi, ne güzel anlatmışsın, eline sağlık harika olmuş canım.
YanıtlaSilAnlatım İnşallah yapanlara yararlı olur çok teşekkürler canım
Silnefis olmuş anlatımın çok açıklayıcı, ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok sevindim anlatım yararlı oldu ise çok teşekkürler canım
SilOfff bu ne hemen kaçmam lazım sayfandan inan çok nefisler canım da çekti ama kabahat bende aç karına buraya gelmeyeydim iyi olacaktı.Canımm çok severim profitrelu ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım dur hemen kaçma ama ne diyeyim aç karnına olmaz değil mi
SilNe güzel kabarmislar,benimde hep korktugum bir tatli,ellerine saglik senikiler nefis nefis!
YanıtlaSilÇok teşekkürler Serpilçiğim kabarırken başını bekledim bebek gibi baktım onlara zira ikinçi yapışımda başarısız olsaydım vuraçaktım kendimi yollara :))))
SilEllerine saglik diyorum bunu pisirmek yapabilmek zordur bravo sana:) Ben hic denemedim birde isi cok geliyor ama hazirini alip sadece pudingini ben kendim evde yapip bu niyetlen yiyoruz:) ev yapmasi gibi olmaz ama idare ediyoruz..Afiyetler olsun..sevgiyle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Emelçiğim bayağı zorlandım ama işte bu görüntüye değermiş ,oğlum çok sever bunu çocukken hep alırdım hızımı alamadım dur yapayım da yesin kerata dedim neyse ki oldu
Silellerine sağlık canım herşey kıvamında ve çok leziz görünüyor. afiyetler olsun..
YanıtlaSilArzuçuğum çok teşekkürler kıvamı tutturmak zormuş ama adım adım okuduğum püflar önder oldu
SilBeni aşıyor sadece yalanarak baktım. :)) Beyoğlu'nda tarihi İnci pastanesi vardı, bu tatlıda Türkiye'de tekdi. Orayı da kapattılar. Her yerde de güzel olmuyor. Ellerinize sağlık bu süper paylaşım için.
YanıtlaSilİnci pastanesinin ilk açılışını okudum bu tatlıyı araştırırken çok ilginç keşke kapanmasaydı ben hiç tadamadım .Bizdede ışınlama var İlhan bey size şimdi ışınladım yalanmanıza gerek kalmadı:)))))
Silçok güzel görünüyor, nasıl yiyebilirim şimdi ben bunu...
YanıtlaSilellerinize sağlık...sevgi dolu günler diliyorum...
Tabakdakilere uzanıp hepsini yiyebilirsin canım öyle bakmak olmaz yemek serbest canım çok teşekkürler sevgi hep beraber olsun
Silablam hayirli aksamlar.
YanıtlaSilellerine saglik mixserle iyi cirpmak lazim.
harikasin ablam olmus10 numara .
Şimdi senin sayfandan geliyorum tatlım sesin soluğun çıkmadı merak ettim ,sana da hayırlı akşamlar ,iyiki mixserler var o çırpmaya kol dayanmazdı zaten beğendiğine sevindim siz ustalar varken bizde böyle 2. denemede ancak oldu canım çok teşekkür ederm
SilCANIM BEN GELDİM
YanıtlaSilŞU AN AVCUMU YALAMAKLA MEŞGULÜM
MUHTEŞEM GÖZÜKYOR
ELLERİNE SAĞLIK DÜNDE YORUM YAZDIM AMA TEKNİK HATA OLDU
BU AKŞAMDA HABERLERDE İNCİ PASTAHANESİNİN TEKRAR AÇILDIĞI HABERİ VARDI NE TESADÜF DEĞİLMİ
HAYIRLI AKŞAMLAR CANIM
İnci pastanesinin açılmasına sevindim ben hiç o lezzeti tadmamıştım Istanbul a gitişte denemek istiyorum,ama geç kaldılar çünki tahta ben geçtim artık benimkiler meşhur oldu onların yokluğunda
Silbencok yaparim profitorolu cocuklarda cok seviyorlar .artik otomitiklestim galiba hizli yapiyorum.ellerine saglik canim
YanıtlaSil