Sayfalar

8 Kasım 2012

PATLAMIŞ MISIR

 Eskiden
köyde ekmek yapan akrabalarımız arkasından saçın üstüne mısır koyar ve patlatırlardı .
Patlayan her mısır beyaz çiçek gibi açar ve kaçacak yer arardı.
Bizde onları yakalardık
Çocukça bir eğlence başlardı.
Şimdi bu eğlenceyi çelik tencerede kaçmasına izin vermeden yapıyoruz
Çocuklar için yemesi zevkli patlayan mısır tarifini vermek çok basit olaçak ama 
yinede bir köşede dursun

YAPILIŞI

Çelik bir tencereye 1-2 kaşık sıvı yağ,bir çimdik tuz konulur ,üzerine yarım su bardağı mısır.
Kapağı kapatılır.
Önce yüksek ateşte tencere iyice ısıtılır 
Kulplarından tutulup sallanır.
Tencereden pıt pıt ses geldiğinde ateş kısığa alınır.
Ardı ardına patlayan mısırlar ses gelmeyene kadar kapak açılmaz
Ses kesilince artık tüm mısırlar patlamıştır .
Tabaklara alınır ve televizyonun karşısına geçilir.

El ve  ağız arasında gidip gelen mısırlar
afiyetle yenilir





4 yorum:

  1. ellerine sağlık
    kışın çok iyi gidiyor tv izlerken
    haftada birkaç kez patlatıyorum
    normal zamanda çekirdek:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çekirdeğe bir dadandımı el çekemiyorsunuz sonu gelene kadar çıtır çıtır,helede tv karşısında keyfiniz bol olsun

      Sil
  2. Ellerinize sağlık patlamış mısır ayrı bir zevktir gerçekten.Eğer yağsız yapmak isterseniz mikrodalgada da yapıyoruz biz gayet lezzetli oluyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunu duymuştum mikrodalgada yağsız daha güzel olur bu fikri değerlendireçeğim

      Sil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz