Sayfalar

23 Haziran 2012

SADE KEK


       MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı erimiş tereyağ
  • portakal vy limon kabuğu rendesi
  • 2-3 çorba kaşığı kakao
  • 10-15 adet dövülmüş ceviz
  • birer paket kabartma tozu ve vanilya
  • alabildiği kadar un(elenmiş)
       YAPILIŞI
  1. Yumurtalar cam bir kasenin içerisine kırılır,şeker katılıp mikserle yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. diğer malzemelerde ilave edilir,süt ılık olarak katılır.
  3. malzemeden çok az bir kaseye alınır ve kakao ile karıştırılır
  4. alabildiği kadar un katıldıktan sonra,ilk kalıba beyaz olan malzemenin yarısı arasına kakaolu malzeme ve en son  diğer beyaz malzeme katılır.
  5. 180 derecede pişirilir.
  6. kek kalıpdan soğuduktan sonra çıkarılır
  7. servis yapılır,afiyetle yenilir(keki peynirle servis yapmadıysanız bir deneyin derim)
  8. Afiyet bal şeker olsun










6 yorum:

  1. kek en sevdiğim hamur işi nedense. Sadede olsa bol malzemelide olsa süper yenir.

    YanıtlaSil
  2. off keke asla hayır diyemem çok severim,şimdi görünce de canım çekti ;)

    YanıtlaSil
  3. benden başka evde kek yiyen yok,çoktan yapmadım,cumartresi büyük kızım tatile geldi ,bu günlerde yapsam iyi olur,ellerine sağılık,iyi ki hatırlattın.

    YanıtlaSil
  4. çocukluğumuzun keki bende yaparım ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çok severim..mis gibi koktu burnuma :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. yorumlarınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz