Sayfalar

30 Haziran 2012

ÇİLEK REÇELİ



                           Çilek reçeli yapmanın şimdi tam zamanı
               Çilekler bitmeden yapmak lagzım  daha sonra diğer meyvelere gelecek
Kaysıydı ,böğürtlendi,vişneydi derken yazı kışın hazırlıklarıyla geçireçeğiz Allah nasip etsinde
bunlarla uğraşalım

         Çilek reçeli yapımı
1 kilo çilek
1 kilo şeker
limon(yarım) yada3-5 adet limon tuzu
yarım çay bardağı su
     Çilekler ayıklanır ve yıkanır 
     kaynatılacak çelik tencereye konulur
     üzerine  şeker tamamı dökülüp bir gece beklenir
     Sabah ilk kaynatma yapılır,köpürdüğü için yanında beklenip karıştırılır
     10 15 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakılır
     Yaklaşık 1 er saat ara ile 3 defa kaynatılır
     Son kaynatmada yarım limon suyu yada 3-5 adet limon tuzu ilave edilir.
     Soğuyunca bir kaseye konulur kıvamına bakılır
    Kaşıktan zor damlıyorsa olmuştur,cıvık ise kaynatma işlemi bir kez daha tekrarlanır.
    Sıcakken kavanoza konulur ve kışın yemek için kaldırılır
    Afiyet bal şeker olsun(bu şeker olsun hastalık manasında değil,hayatınız şeker tadında olsun demektir)



2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bayılırım Çilek
    reçeline.Pişerken ev misler gibi kokar:)Mutlu pazarlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. GERÇEKTEN ÖYLE DERYA HANIM EV MİS GİBİ ÇİLEK KOKUSU İLE DOLUYOR SİZEDE SEVĞİLER

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz