Kışın buzdolabına attığımız malzemeler bittiğine göre
pazara gelen değişik sebzelere gözümüz kaymaya başladı
Bu kabak Girit kabağı olarak geçmekteymiş
Bizim yöremize genelde uzun tipli kabaklar gelir
Değişik görünce hemen sepete
atmakla
gecikmedim.
Kabaklarımız dolma oldu bile
Klasik dolma gibi iç hazırlandı ve kabaklar oyularak dolduruldu
pişirildikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurtla
afiyetle yenildi.
Kabağın olmazsa olmazı dereotudur ,oda unutulmadı
yerini aldı
CANIM ABLAM BEN BU TARİFİ BU GÜN MÜ KOYSAM DEDİM VAZ GEÇTİM VE KÖFTE KOYDUM ELLERİNE SAĞLIK ÇOOOK SEVERİM VE BENDE DOLAPTA VAR İKİMİZEDE AFİYET OLSUN...
YanıtlaSilcanım seninde eline sağlık piştimi olacaktık geliyorum köftene bakıyorum
YanıtlaSilsanada afiyet olsun
bende denemiştim,sunumu nefis oluyor da soyması biraz zor geldi bana,ellerine sağlık Kardelen çok güzeller...
YanıtlaSilaynı şekilde ben de yaptım ve fotoğrafladım, bakalım ne zamana kısmet...çok güzel bir tat, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmehtap hanım soyması gerçekten zormuş bende ilk denedim ama minik tombul şekillerine kandım yerken de unuttum gitti zorluklarını değermiş dedim
YanıtlaSilhayat m. güzel sizinde sunumunuzu merakla bekliyorum şimdiden elinize sağlık yorum için teşekkürler
YanıtlaSilbu kabak çeşiti sür kabağımı ?
YanıtlaSilpardon süt kabağı demek istemiştim .. süt kabağı bumu oluyo
YanıtlaSilSüt kabağı daha küçük olur bunun cinci girit kabağıdır
Sil