Sayfalar

11 Nisan 2012

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA




  • MALZEMELER

  • Barbunya
  • Kuru soğan
  • Sarımsak
  • Havuç
  • Tuz,şeker,limon,maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Biber salçası

  • YAPILIŞI

Barbunyaları iyi ki yazdan alıp dolaba atmışız.
Şimdi elimize geldi bir zeytinyağlı barbunya yapalım.
  • Soğanlar küp doğranır salça ile kavrulur yazın domates tercih edilir.
Sarımsaklar,küp doğranmış havuç da ilave edilir.Barbunyalar konduktan sonra iki tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz konulur.Üstünü iki parmak basacak şekilde su konulup düdüklünün kapağı kapatılır.Ben bu tip bakliyatları hep düdüklü ile yaparım hem lokum gibi olur hem tüpden tasarruf yaparım.Düdüklü tencerenizde pişme süresi bana göre 20 dakikadır.Barbunyanız piştikten sonra servis tabağına alın üzerine zeytinyağı,limonu ve maydanozu ilave edin.Zeytinyağlı yaptığım zaman bir bilgi paylaşayım yemek piştikten sonra ilave edin zeytinyağ ısıya maruz kaldığı zaman formunda değişikliğe uğramasın.Bu tip zeytinyağlıları bir gün geçtikten sonra yemeniz lezzetini daha artırdığını da göreceksiniz,ve tadacaksınız.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz