Sayfalar

12 Nisan 2012

KURU BİBER DOLMASI




        MALZEMELER

  • 250 gr kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Biber ve domates salçası (birer çorba kaşığı)
  • Karabiber,tuz (arzuya göre)
  • Maydanoz,dereotu
  • Sıvıyağ 3 çorba kaşığı
  • 15 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • İri baş kurusoğan                                                                                                                                                      
  • YAPILIŞI
  1. Kuru biberleri az su ile haşlayın.Bir geniş kapta soğanı inçe kıyın,yıkanmış pirinç,kıyma,maydanoz ve baharatları ilave edin.sıvıyağ gezdirin.Salçaları da koyduktan sonra 1 fincan su ilave edip elle yoğurun.Artık biberleri doldurmaya başlayın.Ben bu yemeği de düdüklüde pişiriyorum,çünki çok cabuk pişiyor.Düdüklüye dizdiğiniz dolmaların üzeri basacak şekilde salçalı su ilave edin.Düdüklüde pişirme süresi 10 dakikadır (benim düdüklümde)Yazın kuruttuğumuz biberler kışın bizim kurtarıcı yemeklerimiz çok sevdiğim yemeklerdendir.Kurutulmuş patlıcanda aynı şekilde yapılır.Zevkle yenilir üzerine sarımsaklı yoğurla da çok yakışır.Afiyet olsun 

3 yorum:

  1. ayyyy cokta severim kuru biber dolmasini ,( ama kiymasiz ) bunlarda cok guzel gorunuyor!!!
    bu arada bloguma hos gelmissiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bir yanlışlık yaptım yazdığım yorumu sildim orayı burayı karıştıracağım diye.Neyse ki kendi yorumummuş.Evet Eda hanım çok teşekkür ederim biber dolmasının her türlüsünü severim. tabi siz etsiz olanı yani zeytinyağlısını diyorsunuz oda çok güzel olur çerez gibi gider. Blogunuz da çok güzel hoşbuldum.

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz