Biz ev hanımları hiç bir şeyi çöpe atmayız .
Tencereden artan yemekleri bir araya getirmekte ustayızdır.
Bende tencerede kalan mercimeği, iki üç kaşık bulguru vede yoğurdun kalan sulu kısmını alıp bir çorbada buluşturdum.
Bir tencere mercimeği,bulguru içine yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakın.
Başka bir kapta yoğurt ve 2 çorba kaşığı unu karıştırın.
Kaynayan sudan biraz alıp yoğurt karışımına alıştırma yöntemiyle ılıştırın ve karışımı kaynamakta olan çorbanın içine dökün.5 ila 10 dakika kaynatıp hafif koyulaşınca tuz ilave edip ocağın altını kapatın.
Tereyağ ve kırmızı biber kızdırıp üzerine dökün.
NOT :Tuzunu en son atın ki yoğurt kesilmesin.Bu yöntemi kalan pilavınızı yoğurtlu çorbada da denemelisiniz. Afiyet olsun |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz